Prima Casa incepe din nou

O noua etapa din mult asteptatul program Prima Casa este pe cale sa inceapa. Un moment extrem de asteptat de romanii care intentioneaza sa isi cumpere o locuinta cu credit ipotecar garantat de stat. Ce va insemna noul program Prima Casa pentru piata imobiliara? In primul rand o infuzie de capital va insemna o relativa deblocare a pietei, unde de la finele anului trecut vanzarile au stagnat, unele dintre cele mai mari agentii imobiliare admitand ca sectorul trece printr-o perioada de criza. Piata este plina de oferte, iar cererea care va aparea odata cu Prima Casa va dicta, fara doar si poate, o oarecare scadere a preturilor, astfel incat acestea sa fie cat mai atractive pentru clienti. De asemenea, cum noul Prima Casa se acorda exclusiv in RON, vor exista vanzatori care se vor reorienta catre moneda nationala.

Pe de alta parte, un procent mare din fondurile destinate programului Prima Casa sunt alocate cumpararii de locuinte ANL. Este de asteptat, asadar, ca vanzarile locuintelor vechi sa nu fie prea avantajate. De altfel, si pretul apartamentelor vechi tinde sa fie mai mare, aparent fara niciun motiv, din moment ce locuintele noi ofera mai mult confort si utlitati. Insa, recomand celor care intentioneaza sa isi cumpere un apartament nou construit maxima precautie! Cereti intotdeauna date referitoare la materialele folosite si la modul de construire al cladirii. In timp ce preturile locuintelor au scazut, pretul materialelor de constructie nu urmeaza acelasi trend, si este mai mult decat probabil ca multi dezvoltatori sa recurga la un compromis in ceea ce priveste calitatea, pentru a vinde.

O zi plina de nervi

Azi aveam de gand sa imi petrec ziua, foarte relaxata alaturi de familie. Nu aveam de gand sa las nimic sa-mi umbreasca aceasta zi, tocmai fiindca iubitul meu sot si-a luat o zi libera sa o petrecem impreuna. Aveam de gand sa mergem la strand, cu picea sa ne balacim, sa ne bronzam si alte cele. Bun, am facut bagajul, hotarati sa mergem la plaja si balaceala. Prima oara insa trebuia sa ne scoatem salariile ca doar e zi de salariu azi.
 
Bun. Ajungem la bancomat si cand se uita sotul, nervi... Mi-am dat seama ca a luat mai putin decat normal. Nu-i nimic ma gandeam eu, va compensa suma mea. Ma bag eu sfatoasa la bancomat si cand ma uit, ce sa vad, mai putini bani cu 300 ron.... Imi venea sa sparg bancomatul in momentul ala, eram efectiv plina de nervi. Normal ca am sunat la munca sa vad ce  s-a intamplat. Si imi zice colega, ca si ea a ramas mirata, ca pai sa vezi, ca zilele lucratoare au fost mai putine, si ca una si ca alta. Pai si in lunile anterioare de ce mama ei de treaba am luat mai mult? Ca nu doar luna asta avea x zile, din cate stiu eu.

In fine, m-am calmat, dupa ce mi-am dat seama ca nu am ce face, am platit ce aveam de platit si am rams cu fix nimic. O suma de nimic, suma ce se presupune ca ar trebui sa ne ajunga pentru doua saptamani. Cu toate astea m-am hotarat sa mergem la Zoo, macar sa nu ma mai gandesc la ziua asta minunata. Si bine am facut. Ca intotdeauna o vom scoate la capat cumva. Sanatosi sa fim.