Tema coloristica a nuntii in invitatii

Detaliile estetice legate de nunta au la baza cateva notiuni simple, referitoare la culoare, la tipurile de aranjamente florale si la aranjarea propriu-zisa a salonului de evenimente, astfel incat cadrul in care va avea loc nunta sa fie unul cat mai apropiat de dorinta celor doi miri.

Daca in Romania nuntile a caror tematica se bazeaza pe o singura culoare sau pe nuante ale aceleiasi culori nu sunt inca atat de populare, este deja foarte cunoscut ca dincolo de ocean detaliile estetice ale organizarii nuntii pornesc si de la o anumita culoare sau o combinatie de culori, pe care se va merge incepand de la alegerea locului unde va avea loc evenimentul si pana la culorile florilor, culorile regasite in invitatii de nunta, culorile de pe meniuri, culorile huselor si fetelor de masa de la petrecere, etc. De altfel, marile reviste din domeniul organizarii de nunti vorbesc adesea despre culorile anului atunci cand vine vorba de nunti, de vestimentatia mirilor sau de culorile florilor.

Pentru mirii care isi doresc sa se raporteze la bunurile obiceiuri de dincolo de ocean sau chiar din tarile europene occidentale si sa isi gandeasca nunta in functie de o anumita culoare, este bine de stiut ca tema trebuie sa fie una coerenta, iar culoarea aleasa ca lite-motiv al nuntii sa se regaseasca la toate nivelurile.
Daca ati gasit un restaurant sau un salon de nunti al carui decor vi se potriveste perfect, e bine sa contactati un designer florist sau o firma de organizari evenimente care sa va ajute cu consilierea in materie de aranjamente florale, astfel incat florile marelui eveniment sa fie in acord cu locatia.

Odata restaurantul si florile alese, veti sti pana la acest moment si care este „culoarea nuntii” dumneavostra, astfel incat sa inglobati aceasta culoare si in designul invitatiei. Iar in acest punct, cu modele inedite si foarte elegante de invitatii de nunta va sta la dispozitie echipa de la http://www.invitatiisuperbe.ro, mereu in slujba mirilor care isi doresc un eveniment special.

Timpul si ciclurile in astrologie

In universul holistic (vorbind in general si nu neaparat cum il vede Smuts) timpul este intr-adevar foarte real.  si realitatea sa trebuie sa se identifice foarte mult cu realitatea totalitatii intregurilor. Nu numai timpul real sau durata bergsoniana devine o functie a totalitatii intregurilor,  dar el intra intr-un fel de modalitate meta-cauzala,  in „holizarea" oricarui grup de elemente.

Sunt implicati astfel doi factori: primul,  intervalul existentei independente a oricarui intreg este unit in mod intim cu caracterul totalitatii intregului.  Al doilea,  calitatea momentului in care grupul a devenit un intreg operativ determina calitatea totalitatii intregurilor.  Cu alte cuvinte,  indiferent daca un intreg continua sa existe un minut,  un an sau un miliard de ant,  nu este pur si simplu o problema secundara.  Intervalul totalitatii nu poate fi izolat de esenta intregului.  Relatia dintre ele nu este una de cauzalitate,  ci una de identitate. Considerata ca entitate particulara vie,  un om este lungimea vietii sale: prima propozitie.  Un om este momentul asumarii puterii de existenta independenta (prima respiratie): a doua propozitie.  Acestea sunt postulatele unei „filozofii temporale".  Totusi,  acestea nu contrazic faptul ca omul este intai de toate o entitate apartinand speciei umane,  apoi unei anumite rase si grupari fiziologice.  Aceste lucruri determina insa caracteristicile spatiale ale omului: structura sa biologica. 

Dar un om nu este numai o parte a colectivitatii (punctul de vedere mecanicist).  El este un intreg individual (punctul de vedere holistic).  Ce caracterizeaza aceasta totalitate individuala? - momentul primei sale respiratii si durata vietii sale,  ambele fiind valori asociate in timp real.  stiinta moderna nu are nimic de spus relativ la calitatea totalitatii oricarui intreg; nu are nimic de spus in mod fundamental si real nici relativ la esenta timpului.
 Intregurile sunt creatii ale timpului.  Partile,  ca elemente asociate cauzal,  sunt creatii ale spatiului.  Termenul “creatii" poate fi Iuat intr-un fel alegoric,  insa ideea generala este corecta pentru ca relatia timpului cu intregurile este de tip genetic.  Nu inseamna in mod exact ca timpul formeaza intreguri,  ci timpul conditioneaza formarea intregurilor.  Matematica nu formeaza fizica,  dar ea conditioneaza ormarea fizicii.

Matematica face din fizica un intreg,  prin procese de corelare logica a datelor,  asa cum timpul face gruparile de elemente operative intreguri,  printr-un proces de corelare si „holizare" a acestor elemente.  Acest ultim proces nu este unul logic.  in unele cazuri l-am putea numi biologic; dar,  intr-un sens mai general,  el transcende ceea ce numim in mod obisnuit „viata".  Poate fi numit ciclologic,  pentru ca timpul este esentialmente ciclic in manifestarea sa.  Apare astfel stiinta ciclurilor. Ciclologia este fata de stiinta intregurilor ceea ce matematica este fata de stiinta moderna a fizicii.  

Matematica analizeaza spatiul; ciclologia analizeaza timpul - timpul real,  timpul vietii si al intregului . Prima porneste de la un punct de vedere strict cauzal,  intelectual,  extern (in sensul pe care il da Smuts) al universului,  conceput Ca extins intr-un continuum abstract spatiu-timp,  in care timpul este interpretat ca o coordonata extra-spatiala.  Ultima porneste de la un punct de vedere sincronic,  holistic,  intern,  al universului conceput ca intens,  in timp psiho-biologic ciclic,  a carui unitate poate fi numita „cuanta de durata",  adica „momentul creator".  Momentul este creator in masura in care elibereaza puterea necesara formarii intregurilor.  Daca ne referim din nou la ideile Iui Smuts si vedem impreuna cu el totalitatea intregului ca fiind identica cu sinele sau sufletul (depinde de definitifle acestor cuvinte),  atunci putem realiza ca momentul este creator de sine sau de suflet; ca un suflet poate fi determinat in functie de momentul in care intregul,  din care rezulta adevarata totalitate,  apare ca o individualitate care opereaza independent.

Timpul devine astfel matricea universala a „sufletelor individuale".  Fiecare suflet (sau intreg) isi are momentul de nastere si ciclul de manifestare,  ambele determinandu-l in intregime ca suflet - adica ca o totalitate a partilor,  care,  in obarsia lor de parti,  se refera la spatiu.  Aceasta se potriveste bine cu vechiul simbolism mitologic,  intrucat Cronos-Saturn este formatorul sufletelor individuale,  sinelui individual,  personalitatilor sau ego-urilor,  potriv modului in care sunt definiti acesti termeni.  El este zeul ciclurilor,  guvernatoml Epocii de Aur (adica a inceputului oricarui ciclu).  El este principiul limitarii,  al granitelor,  al finitului,  al cristalizarii si formei.  Aceasta pentru ca fiecare intreg trebuie in mod necesar sa fie finii; pentru ca totalitatea implica finitudine,  sinele implica limitare si forma. 

Specialistii din service laptop te invata cum sa previi supraincalzirea laptopului

Supraincalzirea laptopului este o problema cu care se confrunta toti utilizatorii de dispozitive electronice, in special vara, cand temperaturile caniculare favorizeaza aceste probleme. Daca te gandesti ca un laptop nu se poate incalzi atat incat sa ia foc, ai aproape dreptate – au existat cazuri – insa multe gadgeturi ajung in service laptop Bucuresti cu diverse componente stricate din cauza supraincalzirii.
Daca observi ca laptopul tau se inchide brusc deseori, chiar daca ai grija sa il devirusezi periodic este posibil ca acesta sa fie afectat de supraincalzire. Alte semne specifice care ar trebui sa te conduca catre un centru de service laptop sunt incalzirea foarte intensa a anumitor componente.
Din experienta stim ca supraincalzirea este favorizata de acumularile de praf din interiorul componentelor, ceea ce se intampla cam in perioada in care expira si garantia.

Motivul pentru care laptopurile ajung in service din cauza supraincalzirii se poate datora faptului ca bateriile Li-Ion nu reactioneaza bine la temperaturi mari si pot chiar sa explodeze, in cazurile extreme. Supraincalzirea este favorizata si de temperaturile ridicate ale corpului; toti inginerii din service laptop stiu ca 90% dintre utilzatorii de laptop il tin in “lap”(poala), desi ar trebui sa il amplaseze pe o masa.

Solutiile de prevenire a vizitei la service laptop sunt impartite in doua mari categorii: cele pentru utilizatorii experimentati, care pot demonta un laptop, sterge de praf si remonta, precum si cele pentru utilizatorii care sunt clienti fideli service laptop deoarece nu se pricep la hardware. Pentru a doua categorie cel mai indicat remediu pentru supraincalzire este achizitionarea unui cooler special. Cele mai eficiente sunt cele din aluminium, cu un design modern si perioada de utilizare indelungata. De asemenea, curatarea periodica de praf, facuta in service laptop ajuta la evitarea supraincalzirii.

Fiindca vara si-a intrat binisor in drepturi, te asteptam la service laptop pentru o curatenie generala. Daca nu ai timp sa ne faci o vizita, apeleaza la noul serviciu PickUp and Return, care iti asigura transportul gratuit prin curier de acasa la service si retur, pentru ca tu sa beneficiezi de serviciile noastre oricand.

Cum sa ai o victorie a la Pyrrhos

Pyrrhos (Pirus) a fost rege al Epirului (carea  trait intre anii 306-273 i. e. n. ),  ajungand,  pentru o perioada scurta,  si rege at Macedoniei.  Reprezinta stralucit stirpea aleasa a marilor strategi care nu asteapta trecerea timpului ca sa-si afirme talentul. 

Si-a constituit o armata redutabila pe care a comandat-o cu stiinta si inspiratie de geniu.  In anul 280 poarta o batalie memorabila cu romanii la Heracleia si Ausculum.  Infruntarea nu are un invingator detasat,  in pofida vitejiei si inversunarii celor doua armate poate,  tocmai de aceea! Admirabil condusi de Pyrrihos,  epirotii,  vor ramane stapani pe campul de lupta,  dar pierderile lor sunt considerabile,  si dupa putin timp,  redutabilul general hotaraste retragerea din Italia.

Isi va pune serviciile de comandant si pe ale armatei sale de mercenari la dispozitia cetatilor grecesti in conflictul acestora cu cartaginezii,  pe care ii infrange in numeroase randuri.  Victoria de la Ausculum a ramas istorie legata de numele sau,  "a la Pyrrhos" fiind reperul unui succes la fel de costisitor ca un esec.

Reguli generale pentru buchetul de mireasa

Chiar daca se poate spune ca totul se rezuma la gusturi, care de altfel nu se discuta, si ca este foarte greu sa impui unei mirese sa isi faca buchetul pentru nunta dupa anumite reguli daca ea isi doreste ceva anume, reguli de bun simt exista si ele ar trebui sa va tina departe de a face greseli pe care sa le regretati mai tarziu.
Prima regula esentiala este aceea de a trata cu maxima atentie si seriozitate buchetul de mireasa. Este cel care va sta tot timpul cu mireasa - acasa, la biserica, cel care va sta pe masa la restaurant, cel pe care il veti arunca la ceremonia aruncarii buchetului. Si foarte important, este cel care va aparea in toate pozele. Daca de mancare sau de bautura de la nunta se va uita repede, de ceea ce a purtat mireasa sau mirele, sau de buchetul miresei isi va aminti toata lumea, pentru ca el va ramane mereu imortalizat in imagini.

O alta regula la categoria buchete de mireasa este adecvarea florilor la anotimp. Si nu vorbim aici despre florile care se gasesc oricand, indiferent de anotimp, pe piata (trandafiri, hortensii, garoafe, astromelia, cale, orhidee sau crini) si care sunt in general preferate de majoritatea mireselor, ci de exemplu despre folosirea ghioceilor la nuntile de toamna, sau despre crizanteme in nuntile tinute primavara. E vorba pana la urma si de gradul de disponibilitate al florilor, dar si despre adaptarea la sezon.

Daca bugetul permite, apelati la un designer florist care sa va gandeasca intreaga tema florala a nuntii, sau - pentru preturi mult mai accesibile - ganditi-va buchetul de mireasa, dar si lumanarile si aranjamentele florale alaturi de cei de la flowers4you.ro, o optiune mereu valabila.

Daca nu va permiteti aranjamente complexe sau sofisticate, mergeti pe buchetul de mireasa intr-o singura culoare si la fel si pentru aranjamentele florale de pe mese.

O moarte relativ stupida

In anul 2011 am asistat in direct la accidentul mortal a lui Marco Simoncelli… va spun sincer ca a fost un soc… dar ce sa ii facem ...asta ii lumea curselor.
Pentru cei mai familiarizati cu acest accident, poate ca este o amintire dureroasa, dar cel mai bine e sa ne amintim de cel care a fost SuperSic… un mare pasionat de curse. Daca va aduceti bine aminte, in momentul accidentului, SuperSic incerca sa redreseze motocicleta pe un viraj, pentru ca asa de mult iubea lumea curselor, ca nu accepta, sa nu termine una din ele… si ghinionul a fost de partea lui, pentru ca intr-un moment motocicleta sa a prins putina aderenta, si a fost aruncat in calea lui Rossi, care l-a lovit in plin.
Chiar daca lumea moto, ramane foarte periculoasa, consider ca este ca o mare familie acolo pe linia boxelor, unde orice rivalitate este lasata in urma dupa incheierea curselor. Chiar daca mai apare cate un accident stupid, lumea moto este una care isi asteapta fanii, tot la a 2-a saptamana.

Detasarea angajatilor intr-un stat membru al UE

Ce anume trebuie sa facem atunci cand dorim un formularul A1 ca firma sau ca persoana fizica autorizata? Ce ne trebuie sa avem la dosar in special daca este prima data cand solicitam acest formular? Intrebarile sunt desigur pertinente mai ales daca vin din partea persoanelor care nu au mai solicitat pana acum un astfel de formular si nu sunt familiarizate nici macar cu formularul E 101, care de altfel era un fel de formular A1 insa cu mai putine reglementari si cu mult mai putine restrictii.

In ciuda legilor date insa firmele angajatoare care doresc sa detaseze angajati intr-un stat membru al Uniunii Europene nu trebuie sa se sperie si in nici un caz sa gandeasca la metode ilicite de obtinere a documentelor. Formularul A1 este ceva mai strict, insa pentru cei care detin toate actele necesare este floare la ureche, asa cum am fi putut apune si despre obtinerea formularului E 101. Exista si anumite exceptii pe care legea le prevede si anume faptul ca daca un muncitor ce urmeaza sa fie detasat pe teritoriul unui alt stat care este membru al Uniunii Europene, iar detasarea are loc pentru o perioada mai mica de opt zile atunci nu mai este nevoie de solicitarea si nici de obtinerea unui formular A1 sau a unui formular E101, o alta exceptie ar fi si persoanele care poseda deja un formular A1 insa de aceasta data unul portabil, si muncitorii transfortalieri fac exceptie de la aceasta regula cat si muncitorii care sunt implicati in montajul unor piese sau a unor utilaje si alte activitati de acest tip – cu conditia ca perioada de montaj  sau de lucru sa nu fie mai mare de opt zile.

Desigur ca oamenii vor incerca mereu noi cai de a pacali sistemul, insa de aceasta data toti coeficientii problemei sunt reali si intransigenti.

Oameni celebri despre care nu ai stiut ca sunt inventatori… (I)

Michael Jackson a invetat… pantofii antigravitatie. Pe cand filma clipul pentru „Smooth Criminal”, Michael Jackson a inventat o modalitate de a invinge gravitatia si a crea iluzii cat mai credibile. Ideea era destul de simpla: incaltamintea avea un toc special cu o curelusa care sustinea glezna si se fixeaza pe un punct anume de pe scena, permitand miscari imposibile.
Howard Hughes a inventat… „corsetul” de la sutien. In timpul filmarilor pentru The Outlaw (1941), enervat ca operatorii nu au prins asa cum trebuie sanii actritei din rolul principal, Hughes a pus la punct un sistem special la sutien gen corset care sa-i puna in evidenta frumosii „pepenasi”.
Abraham Lincoln a inventat… un sistem care sa permita vaselor sa treaca de zonele cu nisip din abundenta. Cunoscut pentru implicarea sa in Razboiul Civil si mandatul de presedinte SUA, Lincoln a pus la punct un sistem revolutionar de „rezervoare elastice” care se umflau si ridicau vasul deasupra apei in zonele unde navigatia era imposibila.
Zeppo Marx (unul din fratii Marx) a inventat… un instrument de monitorizare a ritmului cardiac si unul de alerta cand acesta nu se afla in parametri. Prezentat sub forma unui ceas, instrumentul de monitorizare alerta sonor posesorul cand ritmul cardiac o lua „la trap”.
Marlon Brando a inventat… papucii de piscina (asa numitele „labe” folosite la inot pentru a creste frecarea) si instrumentul automat care imita conga.
Desi Arnaz, impreuna cu sotia, Lucille Balle, a inventat… reluarea. Transmiterea unei emisiuni tv in anii 1950 era foarte greu de realizat. Prima data, emisiunea „se tragea” live pe Coasta de Est, salvata pe un cinescop, apoi redifuzat pe Coasta de Vest. Cinescopul reda foarte prost imaginile captate si cu timpul se strica. Majoritatea productiilor se faceau in New York, dar cei doi au refuzat sa paraseasca Hollywood-ul si au insistat sa traga show-ul  I Love Lucy pe Coasta de Vest. Asa ca s-a ajuns la producerea show-ului direct pe pelicula si la renuntarea la cinescop.

Importanta inchirierii de masini pentru firme

Serviciile de inchiriere a autovehiculelor sunt din ce in ce mai mult o modalitate alternativa eficienta de a se deplasa fara a avea nevoie de o masina proprie. Cu exceptia cazului in care se merge intr-un un oras vecin apropiat si se planifica intoarcerea imediata, aceste servicii de inchiriere sunt foarte recomandate. Pentru cei care sunt pe drum cateva zile, saptamani sau luni si trebuie sa se deplaseze fara probleme, vor avea nevoie de o masina care poate fi accesata si condusa in jurul zonei respective cu usurinta si flexibilitate.

Serviciile de inchirieri masini firme pe termen lung ofera posibilitatea ideala pentru orice intreprinzator de a-si reduce cheltuielile de transport. Aceste facilitati permit atat pentru firme, cat si pentru persoane fizice, sa calatoreasca oriunde vor cu maxima usurinta. Se poate alege atunci cand se initiaza transportul, unde sa se mearga si cand sa se intoarca. Acest lucru poate contribui la cheltuieli micsorate, timp si efort economisit pentru acest tip de operatiuni. Inchirierea de autovehicule pe termen lung de la rpdrentacar.ro este, probabil, singurul mod practic de a acoperi zone mari de transport in unele regiuni, in cazul in care achizitonarea de masini proprii este extrem de costisitoare.

Exista multe companii de inchirieri de masini care acopera o gama larga de probleme de logistica aparute in activitatea agentilor economici. Prin urmare, nu este dificil sa se gaseasca un serviciu care sa satisfaca nevoile specifice. Mai mult decat atat, diferiti furnizori de servicii inchirieri masini firme pe termen lung pot raspunde unor bugete diferite. Cu toate acestea, majoritatea companiilor de inchiriere au variate tipuri de vehicule, inclusiv automobile mici, vehicule mijlocii, masini de buget, vehicule mari, masini de lux si altele. Prin urmare, cu o astfel de variatie de autovehicule, persoanele fizice si juridice pot gasi cu usurinta vehiculul potrivit.

Locuri la fel de misterioase ca Triunghiul Bermudelor

Triunghiul BridgeWater se afla in sud-estul Massachusetts, avand nu mai putin de 200 kilometri patrati. Din anii 1970, in Triunghiul BridgeWater au putut fi vazute creaturi ciudate inalte, paroase, asemanatoare maimutelor, insa avand forma umana, asa numitele „Thunderbirds” (pasari de foc), Pterodactili gigantici. Prin 1976, un individ a raportat chiar prezenta unui caine mare, fantomatic, cu ochi rosii, care i-a omorat doi ponei. Tot aici apar si „sfere de foc” care se crede ca sunt OZN-uri, dar si „lanterne uriase” vizibile in noptile senine.

Triunghiul Bennington se intinde in sud-vestul Vermontului si este locul unde au fost semnalate cinci disparitii misterioase intre 1945-1950: in 1945, un vanator a disparut fara urma dupa ce nu a mai mers cu grupul sau prin padure, in 1946, un tanar de doar 18 ani care se catara pe un munte in acea zona nu a mai fost gasit niciodata, in 1949 un veteran de razboi se intorcea acasa cu autobuzul, la destinatie bagajul era inca in autobuz, calatorul nu, nimei nestiind unde a disparut, desi pe tot drumul el fusese in autobuz, in 1950, un baietel de opt ani a disparut fara urma in padurile din Triunghiul Bennington, ultima disparitie avand loc tot in 1950, fiind o tanara care se catara pe muntele Glastenbury impreuna cu prietenul sau, cand a disparut subit chiar de langa el, fara a fi gasita nici pana in ziua de azi.

Ferma Bigelaw sau Ferma Skinwalker este o zona in nord-vestul statului Utah, unde au fost vazute numeroase OZN-uri, animale mutilate. Dar cea mai ciudata experienta este cea a doi fermieri care cumparasera ferma cu pricina. Odata ei au vazut un lup dand tarcoale animalelor din tarcuri, asa ca s-au hotarat sa traga il el cu arme de vanatoare. Desi s-au tras asupra lui nu mai putin de sase focuri de arma, lupul nu a fost ranit si nici nu a murit-gloantele au intrat efectiv in animal si au iesit din el al fel cum au intrat. Cand l-au urmarit in padure, urma sa se pierdea abrupt in niste tufisuri. Lupul disparuse ca prin farmec. N-au scapat niciodata de paranormal: le-au fost omorati cativa caini de lumini ciudate care i-au carbonizat, animalele le-au fost mutilate, iar OZN-urile le dadeau tarcoale mereu. Pana la urma au vandut ferma…
Nu-i asa ca Triunghiul Bermudelor nu mai e cine stie ce paranormal?