Full-time sau part-time? Avantajele si dezavantajele unui astfel de loc de munca Timisoara

Cand esti tanar si plin de energie iti doresti sa lucrezi cat mai mult si sa faci cat mai multi bani. Corect? Depinde insa foarte mult si ce fel de loc de munca Timisoara iti alegi si cat timp ii aloci acestuia. Daca nu vrei sa cazi in capcana unui job full-time sau a unuia part-time ar fi bine sa analizezi cu atentie avantajele si dezvantajele unui loc de munca Timisoara full-time sau part-time. Locurile de munca full-time sunt bune pentru cei care isi doresc stabilitate, siguranta zilei de maine intr-o companie, un salariu fix, fara sa existe dependenta de comisioane sau alte forme de plata foarte „volatile”.

Un full-time inseamna si contract de munca, munca in legalitate si nu la negru, beneficii la discretie oferite de angajator, asigurarea de sanatate, concedii, prime, bonusuri. De asemenea, programul e fix, faci cam acelasi lucru zi de zi, timp de opt ore, insa timpul liber e foarte scurt sau inexistent. Pe de alta parte, un loc de munca Timisoara full-time inseamna si mai mult stres, mai putin timp petrecut cu familia, sarcini zilnice, nervi, prea multa oboseala, ajuns acasa epuizat dupa o zi plina de situatii si rapoarte. De cealalta parte, un job part-time iti ofera ceva flexibilitate, dar nu prea mare. Poti sa faci si altceva pe langa jobul part-time, programul ti-e flexibil, chiar il poti face singur, faci lucruri diferite zi de zi, nu te plictisesti, esti mai odihnit, poti sa-ti creezi relatii in ce domenii te inteseaza sa prosperi si sa te lansezi, pasiunile pot sa fie cele mai profitabile joburi. Se poate lcura si de acasa, instabilitatea joburilor part-time este mare, banii nu sunt mereu foarte multi si nici stabilitatea financiara nu e stralucita. Sanatatea si somajul sunt platite din buzunar, la fel si alte tipuri de taxe solicitate de stat pentru cei cu profesii liberale. Un job full-time are alocate minim 40 de ore pe saptamana, dar se poate ajunge si la 60-70 de ore pe saptamana daca se apeleaza la program prelungit ca regula, iar un job part-time presupune alocarea a minim 20-30 de ore pe saptamana, ceea ce e mult mai lejer si mai putina bataie de cap.

Alte aspecte ce trebuie stiute in legatura cu joburile part-time si full-time sunt: primii dati afara din companie la restructurari sunt angajatii part-time, relatia cu angajatorul e superficiala, nu se tine cont de parerea lor. Nici vechimea nu garanteaza beneficii in plus daca e vorba de un angajat part-time.

ReCell, un nou tip de tratament vitiligo da speranta bolnavilor de aceasta afectiune

Pe Pamant exista o multi de boli autoimune care ne afecteaza mai mult sau mai putin. Printre cele mai raspandite boli cu baza autoimuna, dobandite, se afla vitiligo.

Vitiligo este usor de depistat pentru ca se manifesta prin depigmentarea unor zone din diferite parti ale corpului, mai precis a stratului de suprafata. Depigmentarea se produce la nivelul ochilor, gurii, mainilor, organelor de reproducere sau zona inghinala, iar tratament exista. Boala in sine nu are efecte atat de grave asupra pielii, se poate trai cu ea, nu e foarte periculoasa, dar distruge psihic persoana care are parte de ea pentru ca strica complet tot ce tine de estetica pielii.

Pentru cei care nu au reusit inca sa scape de vitiligo prin niciun fel de tratament, Clinica Hebra Dermatologie a investit intr-un aparat special pentru tratament vitiligo numit ReCell. Tratamentul consta intr-un transplant autolog de melanocite.

Ineditul tratament de la Clinica Hebra Dermatologie tine de utilizarea celulelor pacientului pentru a scapa de vitiligo sau de acnee, cicatrici aparute in urma arsurilor severe. Ele sunt „relocate” in urma prelevarii in zonele afectate de vitiligo. Nu exista efecte secundare, prelevarea se face prin biopsie controlata. Celulele care produc pigment, adica melanocitele, vor ajuta pielea afectata de vitiligo sa isi recapete culoarea si sa se refaca.

Este nevoie de timp ca sa se repopuleze zona afectata si sa refaca pigmentul pielii... rezultatele se vad incepand cu 6 saptamani pana la 6-9 luni. Chiar daca rezultatele nu se vad imediat, interventia va actiona in primul rand asupra psihicului pacientului ajutandu-l sa scape de complexe si sa-si recapete increderea in sine.

Limbi care ascund ciudatenii lingvistice cel putin bizare

Limbile australiene ale aborigenilor sunt ca un fel de jazz nebun. Datorita izolarii celor care le vorbesc, limbile sunt unice si foarte interesante. Desi pare cam ciudat, multe dintre ele seamana cu engleza veche, avand si radacini germanice si latine. In limbile australiene nu exista un loc fix al cuvintelor in propozitie. Asta inseamna ca o conversatie poate suna ca un jazz nebun, cuvintele aparand unde le vine mai bine sau ii vine mai bine vorbitorului.

Ciudatenia si mai mare este ca oricum ar fi aranjate cuvintele, cel din fata ta intelege perfect ce vrei sa spui. Ca si in jazz, regulile exista in aceste limbi, in sensul ca se pun sufixe de ghidaj pentru cei care asculta si care pot astfel sa decodeze mesajul transmis. Odata ce stii sa umbli cu sufixele poti sa spui orice in ce fel vrei si sa pui cuvintele cum te taie capul. Thai are o forma speciala de adresare pe care o poti folosi doar in prezenta regelui. Este cam greu sa spui cam cat de popular e regele Thainlandei.

Uneori lumea vorbeste cu ele cu mare afectiune, altii il injura, altii il ignora. Insa in privinta limbii, exista forme speciale pe care le poti folosi doar cand te afli in apropierea regelui. Cunoscut drept rachasap, vocabularul regal este in vigoare de 700 de ani. Combinand niste cuvinte ciudate cu prefixe ale cuvintelor normale Thai, aceste formule sunt cam greu de pronuntat si de folosit in propozitii normale cand nu te afli in preajma regelui.

Ai nevoie de un AUDIT SEO?

Auditul SEO stabileste exact modul in care se pot imbunatati performantelor site-ului tau.

Ce presupune un audit SEO?

Serviciul de auditare SEO propus de Oseom Media vizeaza atat aspectele SEO on-page, cat si cele off-page.

In urma acestui audit SEO, veti primi un raport complex ce detaliaza toate aspectele analizate, impreuna cu recomandari punctuale de imbunatatire, astfel:
- o analiza a codului din punct de vedere al indexarii, vitezei de incarcare a site-ului, meta-taguri, recomandari punctuale privind structura navigatiei si arhitectura informatiei.
- sfaturi generale privind optimizarea continutului (text si imagini), in urma unei cercetari asupra cuvintelor si expresiilor-cheie cele mai adaptate la specficul sitelui tau
- observatii privind imbunatatirea profilul de backlinkuri, in urma unei analize detaliate off-page coroborata cu analiza competitiei
- observatii privind instalarea si configurarea corecta a conturilor de Google Analytics si Webmaster Tools - instrumente pentru masurarea traficului, respectiv analizarea problemelor de indexare.

De ce este important auditul SEO?

- acest document va determina gradul de performanta al site-ului tau, atat din punct de vedere al continutului, cat si din punct de vedere tehnic.
- mai in profunzime, auditul va evidentia eventualele probleme din punct de vedere al alinierii cu politicile motoarelor de cautare si va determina astfel oportunitatile de optimizare.
- ca scop ultim, auditul va pune la dispozitie modalitatile prin care poti imbunatati rata de conversie a site-ului tau (adica raportul dintre vizitatori si vanzari).

Recomandarile din auditul SEO pot fi implementate ulterior de catre orice alta companie, neexistand obligativitatea de a le efectua prin noi si nu te angajeaza la niciun contract cu compania noastra. Totusi, daca alegi sa implementezi modificarile cu echipa noastra, vei beneficia de o oferta speciala si fireste, vei avea garantia din partea noastra a unei munci bine facute. Vrei sa stii rapid care sunt motivele pentru care siteul tau nu este in top, acolo unde ii este locul? Contacteaza-ne si cere-ne un deviz pentru un audit sau pentru servicii SEO lunare.

MyProjekts – reteaua sociala care te ajuta sa iti indeplinesti proiectele personale

MyProjekts este o retea sociala care are scopul de a-i ajuta pe oameni sa realizeze proiecte nascute din pasiuni sau hobby-uri.

Myprojekts este o platforma sociala care uneste oameni si branduri cu interese comune si le ofera uneltele necesare pentru a-si realiza proiectele din online in offline.

Platforma se afla in stadiul de beta, urmand sa fie stabilite si ultimele detalii. Va fi promovata atat in Romania, cat si in Statele Unite, Marea Britanie si Franta, dezvoltatorii proiectului dorind sa atraga cat mai multi oameni cu idei sau in cautare de idei. Platforma functioneaza si ca sursa de idei pentru petrecerea timpului liber. Alegi lucrurile de care esti interesat, dupa care descoperi tot felul de activitati care te-ar putea atrage (evenimente, concerte, workshopuri).

Razvan Vasilescu, cofondator MyProjekts.com, spera ca oamenii sa ajute platforma sa evolueze, asa ca a lasat-o la indemana lor, ca sa o foloseasca ca pe o unealta. Aproximativ 3.000 de persoane si-au facut cont pe MyProjekts pana acum.

Daca eu sunt pasionat de ciclism si vreau sa fac un trip la munte, nu pot sa ma duc singur pentru ca e mai tare sa mergi cu o gasca. Atunci, creez un proiect nou pe MyProjekts in care spun ca sunt pasionat de lucrul asta si vreau sa organizez la o anumita data o excursie. Astfel, atrag oameni care ar fi interesati sa mearga cu mine acolo si am si posibilitatea de a primi oferte sau sponsorizari. Ce presupune asta? In functie de geolocatie si de categoria in care mi-am incadrat proiectul voi putea primi oferte speciale, de exemplu, pentru cazare sau pentru masa. Pe de alta parte, pot veni si branduri dispuse sa ajute si sa se promoveze in felul acesta. De exemplu, vin cei de la GoPro si ofera câteva camere de filmat sau vin cei de la Adidas si ofera echipament. Deci nu e vorba despre a-ti gasi fonduri, ci despre a gasi cele mai bune modalitati pentru a-ti realiza un proiect“, declara Razvan Vasilescu, cofondator MyProjekts.com, pentru Adevarul.ro.

Echipa din spatele MyProjekts este una destul de mare. Razvan Vasilescu, Amalia Nastase si Gelu Vasilescu sunt cofondatorii, iar Sorin-Mihai Popa, fostul Director Comercial si de Marketing al Societe Generale International Retail Banking, este partener al proiectului. Philippe Citerne, ex-CEO al Societe Generale Group, acum vicepresedinte al Consililului de Administratie al grupului Accor, este consultant. De programare s-a ocupat Daniel Ciortan, Ada Bogoevici Soci si Andrei Sima au lucrat la design, iar Vali Dobrogeanu este dezvoltator al proiectului. Razvan a tinut sa multumeasca si lui Mihai Pascu, Ana-Maria Gheorghe, Miruna Gheorghe, Ionut Bodonea, Gabi Mihai. MyProjekts este o retea sociala care are scopul de a-i ajuta pe oameni sa realizeze proiecte nascute din pasiuni sau hobby-uri.

Pe ce se bazeaza procurorii

Procurorii sint oameni numiti, nu alesi. Un om numit (politic sau nu) nu are legitimitatea omului ales. Azi poate fi procuror, miine nimic. De aceea surprinde asaltul procurorilor asupra clasei politice. Asupra celor care i-au numit. E ceva nearticulat, incontra naturii, motivat, poate, doar de vreo ingerinta oculta, din afara. E drept ca nici politicienii nu sint usi de biserica, dar de aici si pin a-i aresta pe baza unor denunturi si interceptari, dupa zece ani de la comiterea faptelor, e , cel putin, suspect. Seamana cu o resuscitare a practicilor de altadata. Nimic nu justifica tacerea procurorilor de pina acum. Presa, SRI-ul, oamenii, au semnalat faptele cu multi ani in urma, dar nimeni ( din cei indreptatiti sa se sesizeze!) nu s-a sesizat, desi (macar procurorii!) aveau obligatia s-o faca. Determinarea cu care o fac acum bate la ochi. Senzatia de comanda, de ordin venit de undeva, este evidenta. Acesti oameni numiti nu reprezinta niciun interes, in afara de al lor, nefiind trimisi de popor, de partid, de vreo etnitate identificabila, ci, mai degraba, de un dusman.”Este iluzorie speranta, observa Antonine de Saint Exupery, ca te vei bucura intr-o zi de ceea ce ai osindit!”