De ce e bine sa ai certificate de performanta energetice?

Desi sunt obligatorii prin lege, certificatele energetice nu sunt privite cu ochi buni de multa lume. Certificatele nu fac decat sa ateste performanta energetica a unei locuinte, atunci cand se doreste vanzarea sau inchirierea ei. Aceste certificate de performanta energetice se obtin relativ usor, aveti nevoie de cateva acte, de o expertiza din partea unui energoauditor autorizat si de maxim 24 de ore pentru eliberarea certificatului. El este valabil 10 ani, se reface daca survin modificari notabile in locuinta dupa expertiza energoauditorului, se prezinta la notar in momentul incheierii tranzactiilor.

Avantajele certificatelor energetice tin de obtinerea unui pret mai bun la vanzare daca aveti o clasa energetica mai buna, sa spunem A, adica pierderi mici de energie termica, evitarea unor amenzi sau a invalidarii tranzactiilor realizate in fata notarului. Pe de alta parte, astfel de certificate de performanta energetice va ajuta sa va evaluati gradul de izolare si de performanta termica. In urma evaluarii energoauditorului veti constata unde sunt punctele vulnerabile ale locuintei, veti vedea ce trebuie sa mai reparati, unde trebuie sa mai mai investiti, ce fel de reabilitari sa faceti pentru a obtine clasa energetica cea mai buna. Preturile pentru eliberarea unor certificate energetice variaza intre 130 si 300 sau mai mult, in functie de suprafata locuintei si de tipul sau, de materialele folosite la constructie, de reabilitari. Puteti obtine certificate si online, cautand un energoauditor autorizat, eliberarea certificatului se face in maxim 24 de ore, fara comisioane in plus.

Se pot elibera si in regim de urgenta, toate informatiile necesare si actele, motivele pentru care trebuie sa aveti asupra dvs. un astfel de act in fata notarului, la incheierea unor tranzactii imobiliare fiind disponibile pe fiecare site in parte. In concluzie, certificatul energetic va aduce un plus de siguranta si de confort si va garanteaza o tranzactie imobiliara fara probleme.

Din amintiri - un cantec

hai sa ne scufundam in cearsafurile gri ale patului meu mort hai sa-ti arat cate flori ascund in ele alaturi de spiritul meu netot, sa vezi cate visari pot sa-ti ofer sa stii si tu ce inseamna sa fii liber! hai adulmeca-mi pasii, pana la marginea pernei hai cheama-te in mine si lasa teama sa te transforme in tremur de ponei. sa vezi si tu odata ce inseamna sa iei vitamine. dar tu nu esti ponei, tu esti un cal de-a dreptul, un adevarat mascul potent hai sa umplem faptul sa te fac sa devii atent! oamenii se nasc din noi nu uita ca si ei au nevoi!