Backpfeifengesicht. De la cei care au adus in discutie schadenfreude (fericirea fata de ghinionul altor) si gluckschmerz (nefericirea la norocul unora) patrunde in limbajul comun backpfeifengesicht. Cuvantul de origine germana se traduce liber, cu aproximatie, prin a avea nevoie foarte tare de un pumn in fata sau o fata care cere neaparat un pumn bine plasat.
Circumstantele exacte in care a aparut acest cuvant sunt insa necunoscute. De remarcat ca referirea se face la fata si nu la persoana. Asa ca nu exista nicio sinonimie intre expresie si cei pe care nu-i suferim. Faptul ca unele fete „atrag” mai multi pumni decat altele a fost demonstrata si la nivel stiintific si nu este o simpla afirmatie. Se crede ca, in vremurile indepartate in care pumnul si lovitura puternica era cam singura arma a omului primitiv, fetele au evoluat in asa fel incat sa poata suporta o lovitura puternica. Aceste aspecte se aplicau doar barbatilor pentru ca ei se angajau in lupte, de multe ori pentru o femeie. Toate partile componente ale fetei au evoluat si au devenit din ce in ce mai tari de vreme ce sunt primele care sufera de la cativa pumni zdraveni.
De-a lungul timpului, fetele au devenit mai delicate, dar unele au ramas cu acele trasaturi grosiere si puternice din trecut. Asa ca respectivul cuvant s-ar referi la un individ de 125 de kilograme care indrazneste sa-i provoace pe cei din jur, suficienti de bravi incat sa-l loveasca si sa-l puna la pamant doar cu pumnul.