Inscriptionarea pieselor din mase plastice se poate efectua fie direct din scula, fie aplicandu-se ornamente din metal (aluminiu, otel laminat etc.) sau din masa plastica, motiv pentru care este bine ca atunci cand doriti sa realizati rafturi depozitare, sa utilizati plasticul. Inscriptionarea din scula se realizeaza fie prin efecte speciale, adica prin joc de umbra si lumina care se realizeaza prin portiuni alternante de suprafete mate si lucioase, sau prin alternari de suprafete striate cu portiuni mate, sau caserate si multe altele.
Rafturile de depozitare indiferent ca le utilizam la o scara industriala ori le utilizam acasa, in caminul nostru, pot fi inscriptionate pentru a sti ce anume avem in ele. Un alt procedeu de inscriptionare este cel rezultat din scula (deci direct din injectie), aceasta nemaifiind la acelasi nivel, ci in relief sau in adancime. Inscriptionarea este rodul activitatii creatoare a designerului, el fiind cel care va hotari caracterul, modul de inscriptionare sau daca aceasta urmeaza a fi innobilata prin infoliere sau nu. Un alt procedeu de inscriptionare a maselor plastice este acela prin serigrafie, dupa desenul ciocan executat de catre designer, cu ajutorul sitelor serigrafice si in varianta de culori serigrafice indicata de designer. Piesele din mase plastice se pot asambla mecanic cu ajutorul suruburilor si piulitelor, cu ajutorul suruburilor autofiletante (se pot executa in masa plastica bosaje, ce sunt niste gauri normalizate in functie de dimensiunea surubului ), cu clicuri elastice, popici elastici, prin presare, prin bercluire, profile conjugate, prin lipire cu ajutorul adezivilor etc.
Acolo unde din motive de rezistenta sau in vederea realizarii unor contacte electrice se impune utilizarea de piese metalice, se pot executa piese mixte, prin injectie de masa plastica pe reperul din metal. Iar in cazul in care inca nu sunteti decisi de materilaul pe care sa il utilizati la nevoie, iata ca plasticul prezinta foarte multe avantaje si cu o scurta documentare veti gasi si mai multe.