Marturiile pentru botez

Botezul reprezinta taina prin care se sterge pacatul din mosi stramosi. Cel mic devine curat si pur, ca lacrima, si astfel se naste o viata spirituala noua odata cu crestinarea. Este bine ca copilul sa fie botezat cat mai repede dupa nastere, in intervalul cuprins intre 7 zile si 40 de zile. Exista in ziua de astazi, tendinta de a lasa copilul nebotezat cateva luni bune, uneori chiar si ani.

Se spune ca in cazuri de genul acesta riscul de imbolnavire a copilului creste substantial. Cel mai important moment din timpul savarsirii tainei botezului, il reprezinta cufundarare in cristelinita. Este un moment de maxima sensibilitate, incarcat de emotie si insemnatate. In cazul Bisericii Ortodoxe nu se admite botezul prin turnare sau stropire, practicat in Bisericile Catolice. Este necesara cufundarea deplina in apa, de trei ori, pentru a se savarsi Taina Botezului. Am fost de curand la botezul nepotelei mele si am putut observa totul de aproape. A fost un moment unic, sensibil, recunosc ca m-au invaluit emotiile. Nu ai cum sa ramai nemiscat in interior, in astel de momente. Dupa acel moment sensibil de la biserica urmeaza petrecerea de botez. De preferat este sa alegi sa organizezi petrecerea de botez intr-un local placut, care sa va ofere o atmosfera calda. Poti adauga un strop de veselie pentru invitati alegand o serie de decoratiuni tematice de pe www.fabricadeaccesorii.ro. Poti alege de la baloane sub forma de ursuleti, bebelusi, berze, pana la casute de dar si marturii botez.

Marturiile pentru botez sub forma borcanelelor cu bunatati, miere sau dulceata mi se par foarte dragalase si adecvate pentru o astfel de ocazie. Sunt atent decorate si migalos aranjate. Unele au fundite, altele figurine cu desene animate, gargarite atasate pe capac , inimioare sau ornamente mici plusate. Nu ai cum sa le rezesiti. Sunt o amintire frumoasa a unor momente petrecute acolo.