Tratamente naturiste simple pentru acnee pe care oricine le poate aplica acasa

Desi e considerata o boala tipica adolescentilor si e pusa pe seama hormonilor care se activeaza in corpul fetelor si baietilor din pricina pubertatii acneea se poate manifesta la toate varstele. Cea mai frecventa manifestare a ei este aparitia „cosurilor” pe fata sau in alte zone ale pielii, care se umplu de puroi si devin dureroase si destul de inestetice.

Un tratament acnee universal nu exista, insa puteti incepe prin a avea criza sa va curatati in permanenta tenul si pielea sensibila pentru a impiedica secretia abundenta de sebum. Sebumul plin de impuritati se transforma in celebrele puncte negre atat de neplacute si mai apoi in cosuri pline de puroi. In cazul tenului, demachiantul si lotiunea tonica pot face fata la inceput, insa rezultatele pe termen lung sunt nesemnificative. De asemenea, e bine sa existe o hidratare suficienta si sa se evite variatiile mari de temperatura sau spalatul cu sapunuri si geluri de dus pline de chimicale. Printre cele mai eficiente tratamente naturiste pentru acnee se numara aspirina, care trebuie dizolvata in zeama de lamaie sau in argila.

Ea are proprietati antiseptice si antibacteriene, calmeaza inflamatiile si reduce secretia de sebum, cauza principala a acneei. Va puteti trata foarte bine si cu frunze de varza sau cu suc de varza, plin de vitamina C, minerale si sulf organic, toate acestea fiind importante pentru prevenirea uscarii pielii si aparitiei iritatiilor. Nu trebuie sa va feriti nici de argila, care usuca tenul pe moment si opreste alimentarea cosurilor in formare, determinand atenuare inflamatiei locale. Dupa tratamentul cu argila e bine sa folositi o crema puternic hidratanta pentru a restabili echilibrul de la nivelul tenului.

Alt tratament banal este cel cu usturoi, care e puternic antiseptic si poate reduce din iritatie si senzatia de inflamatie locala. Un tonic cu actiune locala puternica, castravetele e utilizat si in cremele antiacneice, asa ca il poti folosi si acasa cand e sezonul sau, prevenind aparitia cosurilor si punctelor negre.