Siguranta la volan: verificarea cauciucurilor masinii tale

Odata cu momentul in care devii proprietarul unei masini, numarul de responsabilitati pe care le ai creste considerabil. Bineinteles, in acest caz siguranta vine pe primul loc, atat pentru tine cat si pentru pasagerii pe care ii transporti. Una dintre greselile care ar putea fi fatale pe care majoritatea proprietarilor de masini le fac este sa acorde foarte multa atentie motorului, usilor si altor detalii de acest gen, ignorand in schimb unul dintre cele mai importante aspecte: rotile.

Oricat de banal ar suna, cand vine vorba de cauciucuri, exista numeroase lucruri la care este absolut necesar sa fii atent pentru a-ti asigura nu numai siguranta, dar si confortul pe durata calatoriilor parcurse. In primul rand, este nevoie sa verifici constant cauciucurile pe care deja le ai la masina, verificare ce se poate face atat in timpul mersului, prin observare, dar si prin studierea acestora in momentul apasarii cu mana. Daca ai impresia ca este ceva in neregula, daca atunci cand conduci simti ca o parte a masinii este mai joasa decat cealalta, este posibil ca unul din cauciucuri sa fie dezumflat sau chiar spart, iar acesta este un risc enorm la care te expui. In situatii de acest fel, este indicat sa apelezi la o echipa de specialisti in domeniu. Pe de alta parte, insa, daca detii cunostintele necesare si stii deja modelul de cauciucuri de care ai nevoie, le poti achizitiona chiar tu.

In acest caz, asigura-te ca magazinul in cauza ofera produse de calitate superioara si ca faci o investitie financiara avantajoasa pentru tine. In special inaintea unei calatorii indelungate, este recomandat sa treci printr-o astfel de procedura. Avand siguranta ca te poti baza pe propriul vehicul, te vei putea bucura de fiecare moment si iti vei putea concentra intreaga atentie la condusul masinii tale.