Casa construita versus casa cumparata

Ai jobul la care ai visat sau macar cel care iti asigura traiul mult dorit? Ai o familie sau intentionezi sa iti intemeiezi una? Crezi ca tot ce mai ai de facut este sa iti indeplinesti visul de a avea o casa? Ei bine, este cazul sa stii cateva lucruri importante inainte de a trece la fapte. Desi pentru multi dintre noi, poate parea mai usor si mai economic - atat din punct de vedere al resurselor financiare implicate cat si din punct de vedere al timpului - sa achizitionam o casa gata construita, realitatea este ca nu ne permitem sa cumparam case gata construite.

Nu ne permitem sa nu vedem ceea ce cumparam, nu ne permitem sa nu vedem ce materiale au fost folosite pentru constructie si nu ne permitem sa stim cat de sigura este constructia in care ne vom petrece intreaga viata, alaturi de familie. E drept ca atunci cand incercam un research pentru preturi constructii case, lucrurile pot parea complicate, mai ales pentru cei care nu stiu mare lucru despre constructii, insa cu putina rabdare si acordand putin timp pentru o discutie cu o echipa de constructii si cu un arhitect, veti ajunge la concluzia ca este mai bine sa optam pentru o casa construita pas cu pas mai degraba decat pentru una cumparata.

Pana si preturile pe care paream sa nu le intelegem se vor dovedi mai avantajoase decat cele pentru case pe care le cumparam gata construite si despre care nu stim nimic, decat ceea ce vedem pe dinafara. Cat despre timp, e drept ca poate parea complicat sa cauti si sa achizitionezi un teren, si apoi sa astepti pana ce constructia va fi gata, dar luati partea buna: aveti posibilitatea sa alegeti zona in care va doriti sa locuiti si apoi aveti posibilitatea sa construiti de la zero casa la care ati visat sau pe care abia acum o ganditi, dar pe care cu siguranta o veti face dupa propriile gusturi si nu veti incerca sa va adaptati gusturile la cele ale caselor construite in zona.

Si in plus, nici cautarea de case in hatisul de anunturi online sau din ziare, nu inseamna deloc economie de timp.