Etapele esentiale pe care trebuie sa le parcurgi in decorarea apartamentului

Apartamentele de 5 camere sunt rare intr-o capitala aglomerata precum Bucuresti, insa poti gasi locuinte de vanzare pe newtown.ro, cautand atent. Vazut, placut, cumparat, acum sa trecem la decorat: o locuinta mare este foarte usor de decorat, comparativ cu una de dimensiuni mici, fiindca ai mai multa libertate si poti alege dintr-o gama mai larga de culori, obiecte si alte elemente de decor.

Majoritatea locuintelor ofera 3 camere, care trebuie decorate in mod similar, insa niste apartamente 5 camere pot fi decorate in mod diferit, fiecare camera intr-un alt stil, pastrand o linie comuna, pentru senzatia de fluiditate, continuitate.
Primul pas atunci cand incepi decorarea unei locuinte cu mai multe camere este realizarea unui plan. Ai nevoie de o hartie, un creion si de cheile respectivelor apartamente 5 camere pe care urmeaza sa le decorezi. Apoi dedica timp cautarii unui stil personal: vizioneaza alte locuinte, frunzareste reviste de specialitate si viziteaza siteuri de decoratiuni interioare. Astfel vei vedea mai multe stiluri, nuante si idei de decorare, iar la sfarsit vei putea sa iti faci o idee clara despre cum vrei sa arate interiorul casei.

Acum poti trece la etapa urmatoare: identificarea elementului de atractie din fiecare camera. Acesta poate sa fie televizorul, semineul, dulapul ori alt element mare care ocupa cel mai mult spatiu in camera si va dicta aranjarea celorlalte elemente in jurul sau. In acest moment vei folosi planul pentru a aseza in camere absolut fiecare piesa de mobilier si a incerca pe hartie diverse combinatii de decor, tinand cont de scopul camerei.

Apartamentele 5 camere ofera o plansa mare pentru decor, astfel ca urmatoarea etapa esentiala in decorarea noii locuinte este alegerea combinatiei de materiale. Aceasta combinatie se refera la imbinarea armonioasa dintre materialul de fabricatie al covorului/mochetei/carpetei cu cel al perdelelor ori jaluzelelor. Dupa ce ai facut aceasta alegere, poti trece la etapa executarii efective a decorarii: alege culorile pentru tencuiala, precum si piesele mari de mobilier, instaleaza-le si continua decorarea cu restul elementelor. De multe ori planul de pe hartie se va schimba in aceasta etapa, fie din considerente pur estetice, fie din considerente practice.

Decorarea unor apartamente 5 camere este grea, costisitoare, insa foarte placuta si plina de satisfactii, astfel incat ultima etapa a decorarii este organizarea unei petreceri de casa noua pentru a sarbatori noua locuinta.