Exemple de obiceiuri intelese gresit in alte tari

Florile. Florile sunt vazute adesea ca un cadou care merge in orice imprejurare. Merge si pentru a te scuza fata de iubita, a te impaca cu ea, la casatorie, la moarte, la absolvire, cand se daruieste un cadou minunat. De multe ori insa a oferi flori e chiar nepoliticos, depinzand de cultura in care ne aflam.

Crizantemele, liliacul, gladiolele sunt simboluri ale jelitului si sunt folosite la inmormantari. Garoafele sunt foarte folosite in decoratiunile din cimitire din Franta si Germania. In China, daca dai cuiva un buchet de flori albe, sau niste garoafe in Franta, inseamna ca ii doresti moartea cat mai rapida. In Rusia, florile galbene reprezinta ura, la fel si in Iran, pe cand in Brazilia si Italia, florile roz sunt semn de ghinion mare. Florile rosii, in special trandafirii sunt semn al romantismului in Germania si Italia. In Republica Ceha, florile sunt vazute ca niste cadouri romantice.

Asa ca daca faceti un cadou un buchet de flori rosii sefului o cam incurcati. Chiar si numarul de flori daruite poate fi interpretat gresit in functie de cultura. In Armenia si Franta, numarul par de flori se da doar la ocazii speciale, iar cele impare sunt pentru inmormantari. In Thailanda si China, numerele impare de fire de flori aduc noroc iar cele pare par a fi de rau augur.