Progrese importante facute gratie berii

Succesul Americii Coloniale. Inflorirea Americii coloniale nu ar fi fost posibila fara istoria bauturii favorite, berea. Europenii din acea perioada nu prea erau fani ai apei obisnuite. Considerata nesigura, oamenii preferau sa bea bere. Cu cat inaintau spre sud, colonistii incepeau sa dea de apa infestata cu bacterii si plina de microbi, asa ca berea era pe lista de prioritati.

Pe vase, berea nu li se dadea pasagerilor si era pastrata pentru echipaj, care se temea sa consume orice fel de apa. In colonia Virginia, prin 1630 a inceput sa se produca bere. Pentru ca numarul celor care au murit in trecut pentru ca au baut apa cu impuritati era mare, sosirea alcoolului a fost o salvare, permitandu-le sa traiasca mai mult. Comunismul. Nu exista o doctrina cu o influenta uriasa in filozofie si cu o putere de convingere si conducere decat comunismul din secolul XIX-XX. Bazele comunismului au fost puse de Engels si Marx, care au initiat peste un secol de tensiuni politice internationale si freamat. Cartea Communist Manisfesto nu ar fi aparut daca nu ar fi existat intalnirea la o bere dintre cei doi. Marx bea destul de mult si tot se chinuia sa-si ia doctoratul, Engels prefera vinul de calitate si mergea in Franta dupa licoarea bahica, imbatandu-se enorm de tare.

Cand se afla prin Paris, Engels a aranjat sa stea la o bere buna cu Marx. Ceea ce a urmat a fost mai mult decat o bere sau doua. Au urmat 10 zile scufundate-n bere din belsug, timp in care Marx si Engels au facut schimb de idei, formuland si gandind in cel mai mic detaliu ceea ce urma sa fie baza comunismului.