Blogroll

Devenit popular ia sfarsitul anilor 90, inceputul anilor 2000. Blogul a ajuns la ora actuala una dintre cele mai populare forme de exprimare in mediul online. Blogurile sunt in multe cazuri individuale, si folosite pentru impartasirea de cunostinte, idei, convingeri sau mesaje.
    Cred ca multi dintre cei care citesc acest articol urmaresc bloguri, daca nu chiar detin unul. Pentru cei care nu cunosc aceste aspecte azi as vrea sa vorbesc despre cateva functii utile a blogurilor.
Prima dintre aceste functii este Blogroll-ul. Si ca sa incepem cu inceputul, ce inseamna Blogroll: este o functie care iti permite sa creezi in cadrul blogului personal o lista de bloguri prefrerate. Acest lucru te ajuta atat sa urmaresti mai usor blogurile pe care intri destul de des, cat si sa promovezi acele bloguri catre citiitorii blogului personal.
    Comment spam-ul este o functie care te ajuta sa triezi commenturile postate pentru reclama de cele cu adevarat utile si pertinente. Pentru blogurile cu multa activitate o astfel de functie este chiar necesara.
    Blog software cunoscut si sub alte denumiri este un soft creat special pentru a usura creearea si administrarea de bloguri. Prin intermediul acestor softuri creearea, publicarea si moderarea blogurilor se poate face fara a accesa un browser de internet. Printre cele ma populare astfel de software-uri se numara: Gizmodo, The Huffington Post sau TechCrunch.
    Mblog – o optiune sau un timp de blog in care postarile se fac via mobil, prin SMS-uri sau MMS-uri. Foarte util pentru cei care se afla pe drum si au idee sau o poza pe care vor sa o impartaseasca cu restul lumii prin intermediul blogului.
    Pe langa functiile enumerate mai sus, mai sunt si altele care au ca unic scop personalizarea dar si usurarea muncii unui blogger. Acestea sunt user friendly, usor de instalat si de folosit asa ca oricine poate beneficia de ele.