Despre Grecia Turistica si Culturala

Pentru multi dintre noi, vara a fost departe, insa avand in vedere ca luna Mai devine tot mai scurta si de domeniul trecutului, trebuie sa ne gandim la concediul de vara, care se apropie. Pentru unii simplul fapt ca vine caldura este un lucru bun si PonticTour Grecia vine cu oferte de vacanta tot mai favorabile.

In Grecia nu numai ca ai ce vedea ca si peisaje si te poti distra de minune pe plajele incredibil de curate, cu marea azurie, insa daca ajungi prin luna Iunie, s-ar putea sa ai parte si de evenimente impresionante, extrem de frumoase, evenimente specifice lumii grecesti sau lumii contemporane. De exemplu in data de 22 iunie are loc evenimentul Ziua Muzicii de la Atena, unde aveti acces gratis si unde puteti lua parte la un festival cu muzica jazz, folk, usoara, rock, rap techno si altele, atmosfera fiind una de poveste.

Grecia moderna isi trage radacinile din civilizatia Greciei Antice, incepand cu civilizatiile egeene din Epoca Bronzului, si este considerata a fi leaganul culturii occidentale. Ea este locul de nastere al democratiei ca forma de guvernare, al filosofiei occidentale, al Jocurilor Olimpice, al literaturii occidentale, si al istoriografiei, stiintelor politice, al marilor principii stiintifice si matematice, si al dramaturgiei occidentale, incluzand genurile tragediei si comediei. Realizarile culturale si tehnologice ale Greciei au influentat mult intreaga lume, multe aspecte ale civilizatiei grecesti patrunzand In Orient prin campaniile lui Alexandru cel Mare, si In Occident prin intermediul Imperiului Roman.

Aceasta bogata mostenire este partial reflectata de cele 18 situri din patrimoniul mondial UNESCO aflate in Grecia, ceea ce plaseaza tara pe locul al saselea In Europa si al treisprezecelea in lume. Statul grec modern, care cuprinde mare parte din miezul istoric al civilizatiei grecesti, a fost infiintat in 1830 dupa Razboiul Grec de Independenta fata de Imperiul Otoman.