Eroi neinfricati in atacuri devastatoare

Salvatorul de la Bataclan. Pe 13 noiembrie 2015 lumea a fost zguduita de cel mai sangeros atac pe care l-a cunoscut vreodata Europa, cel putin in ultimii 10 ani. Oamenii inarmati pana-n dinti si plini de explozibil au atacat Parisul, ucigand 130 de oameni, mai mult decat in atentatele din 2011 Norvegia si din Marea Britanie 7/7 impreuna. Cea mai tulburatoare parte a atacului a avut loc la Bataclan, intr-o sala de concerte. In mai putin de o ora teroristii au omorat fara niciun resentiment 90 de oameni.

Dar puteau ucide si mai multe persoane, insa nu s-a intamplat lucrul datorita unei garzi de securitate anonima cunoscuta ca Didi. De origine musulmana, Didi se astepta sa isi petreaca seara in mod obisnuit, tot certandu-se cu betivii. Apoi au venit pe nepusa masa atentatorii, iar Didi a actionat imediat deschizand cea mai apropiata usa de iesire ca sa evacueze rapid oamenii. Insa partea cu adevarat eroica a venit atunci cand Didi a auzit focurile de arma si si-a dat seama ca puteau muri foarte multi oameni. Realizand ca singura cale ca sa salveze mai multa lume era sa deschida mai multe usi de evacuare, el s-a dus in camera unde se tragea si unde erau atacatorii. Strecurandu-se printre gloante, Didi i-a indrumat pe majoritatea celor aflati acolo spre iesirile de urgenta, spre strada. Cand si afara a inceput sa se traga, el i-a indemnat pe oameni sa mearga intr-o zona sigura. S-a intors inauntru iarasi ca sa salveze mai multi oameni.

A facut atatea drumuri cate au fost necesare pana s-a terminat atacul. In acea noapte Didi a salvat peste 500 de oameni. Fara curajul nebun al acelui om atentatele din Franta ar fi fost si mai sangeroase. Didi nu si-a dezvaluit numele si a ramas anonim pana in ziua de astazi, nu cauta faima sau publicitate, a fost multumit doar ca a putut salva cat mai multe vieti...