Innsbruck – in inima Tirolului

Capitala regiunii Tirol, Innsbruck-ul este unul dintre punctele principale austriece care atrag turisti in fiecare an. Avantajul principal al Innsbruck-ului ca destinatie majora de ski este existenta aeroportului Innsbruck, situat la numai 4 km de centrul orasului, si unde ajung zilnic o multime de curse de linie sau chartere. Asa ca din punct de vedere al accesului, Innsbruck-ul este perfect atat pentru vacante cat si pentru ture de weekend. Tocmai de aceea orasul tirolez este una dintre principalele oferte ski Austria din toate timpurile.

Cazarea se poate face atat in oras, unde exista o varietate de optiuni, cat si in satucurile din imprejurimi. Dincolo de partea cu schiatul, orasul este extrem de ofertant si pentru cei care nu schiaza, oferind o atmosfera vie, cu destule activitati alternative si o istorie interesanta. Asta fara sa mai vorbesc despre targurile de Craciun, deschise aici cu ceva timp inainte de Sarbatori.

Zona de ski a Innsbruck-ului (57 de partii, insumand 130 de km de coborare) cuprinde 8 arii diferite, sub numele de Olimpia Ski World Innsbruck, care include si ghetarul Stubai, accesibil tot anul. Zonele de schi se afla la distante intre 15 si 45 de minute de centrul orasului. Bus-uri speciale, gratuite, iau turistii din anumite puncte situate in preajma hotelurilor principale ajung in toate zonele mari de ski. Un singur ski pass este valabil pentru toate zonele de ski si este poate cea mai buna oferta pe care o poate avea o statiune europeana de ski. De asemenea, din oras cu funicularul se poate ajunge pe platoul Hungerberg, iar cu gondola de doua locuri mai departe catre zona Seegrube-Hafelkar. Seegrube este un loc bun pentru schiori incepatori sau de nivel mediu, mai ales ca in general Innsbruck-ul este destul de putin ofertant pentru schiorii incepatori. Insa mai departe de aici numai schiorii experimentati se pot aventura. Deasupra zonei Seegrube se afla culoarele Hafelkar Karrine si Seilbahnrinne, extrem de abrupte si dificil de abordat.