Lucky Number Slevin 2006 - despre noroc si razbunare

Filmul Lucky Number Slevin l-am vazut in urma cu multi ani. Zilele trecute am auzit o melodie la radio sau pe strada nu mai stiu exact si mi-a amintit de toata actiunea. Un film incredibil de transant, dar ce merita revazut si dupa cativa ani.

Parca si are cea mai buna traducere a titlului din istoria filmelor, mai exact Nevinovat cu ghinion chiar daca aceatsa este mai degraba ideea filmului. In rolul principal il vedem pe Josh Hartnet, cu numele sau din film de Slevin Kelevra, iar lui i se alatura in cumulul de personaje Bruce Willis, Lucy Liu,  Morgan Freeman, Ben Kingsley si multi alti actori de prestigiu.

Totusi filmul debuteaza destul de precar, adica nu iti ofera un subiect tocmai interesant asupra sa. Este vorba despre un copil al carui tata este omorat din cauza faptului ca pariaza fara a avea bani. Se imprumuta de la cine nu trebuie si cand pierde nu mai are de unde sa restituiasca datoria. Intamplarea face ca el sa mearga impreuna cu copilul, micul baiat, la pariuri iar asasinii mafioti vor sa ii omoare pe amandoi. Datoria unui bun samaritean, copilul scapa cu viata insa ajunge sa fie protejatul unuia din gasca veche a mafiotilor. Greseala lor a fost ca s-au increzut prea mult in puterea banului, iar astfel dupa o buna perioada de timp micutul baiat revine in forta pentru a razbuna moartea tatalui si a mamei sale.

Poate ca ideea nu este atat de geniala, pentru ca la urma urmei este una destul de banala, des intalnita in filmele americane. Insa calamburul, haosul in actiune, impresiile eronate, faptele fara motiv, relatiile care se leaga, imprevizibilul situatiei, fac din filmul Lucky Number Slevin un film la care m-as uita o data pe an.

La urma urmei sunt filme pe care trebuie sa le vezi de mai multe ori si filme de care te plictisesti inca din primele zece minute. Nu este si cazul acestui film. baricadele ridicate inca de la inceput nu fac altceva decat sa intareasca interesul si sa suscite atentia spectatorilor chiar daca la urma urmei fiecare intelege ce vrea. Filmul are un happy end, ceea ce il face sa intre in categoria peliculelor fericite si pline de previzibil dar merita tot timpul si tot efortul depus.