Corpuri stradale cu led asigura un iluminat permanent si mai eficient din punct de vedere energetic

De cate ori nu vi s-a intamplat sa treceti printr-o anumita zona si sa constatati ca nu e luminata din diverse motive? Astfel de momente erau destul de multe in trecut, cand iluminatul stradal se baza doar pe clasicele becuri simplue, care cedau la prima schimbare de temperatura sau umezeala mai mare. Astazi, datorita noilor corpuri stradale cu led si sistem modern de aprindere si stingere, toate strazile din orasele mari sunt perfect luminate si sigure pentru trecatori.

Avantajul principal al ledurilor folosite pentru iluminatul stradal tine de economia facuta, fiind mult mai puternice si consumand paradoxal mai putina energie electrica pentru a functiona iresprosabil. Eficienta energetica este asadar net superioara iluminatului cu becuri incandescente, mediul este protejat, nu exista substante toxice in fiecare led, nu se mai discuta deja de mercur sau alte tipuri de metale grele incluse in alcatuirea becurilor. Ledurile rezista la socuri si vibratii, nu emit radiatii UV asa ca nu intervin in procesul de dezvoltare normala a plantelor din jur, solutiile practice bazate pe leduri sunt foarte versatile, de unde si gama larga de becuri pentru iluminat stradal. In cazul unor corpuri stradale cu led, iluminatul continua sa fie de calitate si sa nu se intrerupa si iarna, atunci cand temperaturile scad cu mult sub 0 grade Celsius, rezista bine la frig.

Pe de alta parte, fasciculul luminos e focalizat si directionat perfect asa ca se pot lumina zone intregi fara reflectoare externe, de unde si randamentul mai mare. Ledurile se aprind instantaneu si rezista foarte bine si la stingeri si aprinderi repetate, fiind utile in zonele unde mai exista pene de curent sua momente in care este nevoie de schimbari ale starii iluminatului stradal. Costurile de achizitie si intretinere sunt mici, se gasesc peste tot, se pot inlocui simplu, nu se supraincing si au garantii de cativa ani daca sunt utilizate conform instructiunilor.