Greseli din fashion care sunt la moda in ziua de azi

Moda este un domeniu in care greseala este taxata aspru.

Nu de putine ori ne-am imbracat intr-un anume fel si ne-am trezit ca suntem luati in ras sau priviti cu indiferenta atunci cand ne-am dus la o petrecere.

De ce toate astea? Pentru ca tendintele din moda sunt facute pentru a fi respectate si intelese, adaptate propriului stil, insa in nici un caz schimbate sau potrivite din ochi.

Totusi sunt si niste greseli de fashion care erau considerate destul de grave, dar care acum mai toata lumea le accepta. Una dintre ele se refera la combinatia dintre rosu si roz.

Da, rosu si roz purtate impreuna nu prea dau bine, insa daca utilizati un rosu aprins si nuante cat mai deschise de roz, fuschsia, de exemplu, puteti sa aveti o tinuta la moda si foarte eleganta. Pe aceeasi linie se inscrie si o alta tendinta din fashion care era privita pana nu demult ca o greseala flagranta: purtarea albului iarna.

Fie pentru ca e usor de murdarit, fie ca e prea deschisa, fie pentru ca se confunda cu omatul, albul era un fel de oaie neagra a sezonului toamna-iarna si nu te ajuta cu nimic sa iesi in evidenta. Astazi, daca renuntam la camasile subtiri si materialele usoare si mergem pe cizme albe, pantaloni albi si jeansi tot de culoare alba dam lovitura cu siguranta.

O alta greseala netolerata in trecut era legata de imprimeurile in exces care oboseaua si dadeau impresia de kitsch. Acum se poarta haine cu imprimeuri, fuste, rochii, pantofi, orice. Conteaza mult insa ce culori si motive sunt alese, dar si o lejeritatea a modului in care se imprima materialul, fara incarcare excesiva.

Si tot cromatica a generat o problema legata de albastru inchis si negru, care nu prea se potriveau. Astazi, femeile poarta astfel de combinatii la birou, pentru tinute business, si la evenimente, pentru tinute elegante, rafinate. In sfarsit, cea mai mare greseala era asocierea denimului cu… denim.

Acum nu se mai pune problema, astfel ca pantalonii de denim se asorteaza cu o camasa din acelasi material, jeansii merg cu geaca de blugi, platformele cu rochii mai scurte din denim. Totusi, denimul trebuie sa aiba nuante diferite in cele doua elemente vestimentare-negru cu indigo sau albastru deschis cu un print cu motive florale vor merge perfect.