Cutiile postale nu s-au demodat

Oferte de hipermarketuri si magazine de casa si decoratiuni, oferte de icaltaminte, materiale promotionale, felicitari de Paste si Craciun din partea Primariei, facturi de utilitati, remindere de la banca… toate acestea umplu aproape zilnic casuta postala a fiecaruia dintre noi. Uneori le scoatem cu snopul si le aruncam direct la cosul de gunoi, alteori uitam chiar sa verificam cutia postala cu saptamanile daca nu asteptam vreun plic mai important.

Si chiar daca poate parea ca nu mai avem nevoie sa umplem scara cu atat de tipicele cutii postale bloc, acestea au inca rolul lor! Este adevarat ca astazi, in era tehnologiei, primim toate facturile si online si mai mult decat atat le putem si plati online. In plus, scrisorile nu mai sunt demult la moda, oamenii mutand toata comunicarea personala pe retelele de socializare si pe mail. Un reportaj recent la un jurnal sublinia ca romanii au uitat sa trimita scrisori si tot ceea ce mai ajunge astazi in cutiile noastre postale sunt facturi. Insa cat de mare este surpriza si cat de impliniti ne simtim atunci cand de un Craciun sau Paste primim la posta o felicitare de la o ruda pe care nu am mai vazut-o demult, sau de la un prieten din copilarie care inca stie adresa si trimite cateva randuri…? O fac inca parintii nostrii, o fac inca rudele mai in varsta si este un gest care arata ca suntem importanti nu doar in online.

Pentru partea de organizare a facturilor si a platilor, corespondenta fizica este inca ceva necesar. Pentru ca in asa fel ne putem pune ordine in facturi si chitante, astfel incat sa avem totul foarte bine organizat, de la plati catre compania de cablu si pana la plata creditelor bancare. La fel de utila ramane cutia postala si pentru cazurile in care asteptam colete care se ridica de la Posta, dar care se avizeaza la adresa de domiciliu.