Papiloamele - cauze si tratament

Atat de temutul Human Papilloma Virus (HPV) despre efectele dezastruoase ale caruia devenim tot mai constienti in ultima vreme, afecteaza organismul uman si la nivelul pielii. Este vorba despre inesteticele papiloame, excrescente ale pielii sau mici tumori benigne, de culoarea pielii sau mai inchise usor, care desi nu dor in prima instanta sau nu produc mancarimi, sunt nu numai inestetice dar au si potential de raspandire si inmultire, daca nu se apeleaza la un tratament pentru papiloame.

Papiloamele apar de obicei in zona pliurilor gatului, in zona axilei sau in zona inghinala, submamar sau in zona pleoapelor, dar si pe torace, fiind prinse de piele atat de fin incat adesea le rupem provocand sangerari atunci cand ne scarpinam, la epilat sau atunci cand frecam zona respectiva cu un produs, de pilda haine sau un lant in cazul papiloamelor din zona gatului. Pentru a evita inmultirea lor, ruperea, traumatizarea sau simpla prezenta inestetica a papiloamelor, e bine de stiut ca exista o serie de tratamente foarte eficiente, care se fac in clinici dermatologice si sunt de la interventii chirurgicale si pana la tratamente cu laser. Iata pe scurt principalele tipuri de tratamente: Electro-cauterizarea - cea mai populara dar si cea mai eficienta metoda de eliminare a papiloamelor. Trateaza individual fiecare papilom si de aceea durata interventiei este in functie de numarul de excrescente. Elecro-cauterizarea se face sub anestezie si presupune incalzirea tesutului prin electricitate.

Nu implica riscuri si nici durere. Tratamentul cu laser. Este o metoda de tratament mai agresiv prin ardere cu laser, strict pe zona papilomului. Insa este de asemenea o metoda la fel de nedureroasa si de lipsita de riscuri ca si prima. Cauterizarea cu unde radio. O procedura realizata si ea sub anestezie si care lasa urme minime in general. Nu este dureroasa, este foarte eficienta, iar durata interventiei depinde strict de numarul de papiloame, ca si in cazul electro-cauterizarii.