Nasterea cu ajutorul metodei Lamaze


Metoda Lamaze este o tehnica de control a durerii din timpul travaliului, si a fost introdusa in anul 1959, in Franta, de catre doctorul Fernand Lamaze. Aceasta metoda ajuta viitoarele mamici sa inteleaga mult mai bine anatomia corpului si procesul nasterii.

Care sunt efectele metodei Lamaze?

Desi majoritatea femeilor au asociat pentru mult timp metoda Lamaze cu un stil anume de respiratie, de fapt, aceasta metoda incearca sa intareasca psihicul viitoarei mamici, facand-o sa se simta mult mai increzatoare in fortele ei proprii. Viitoarele mame trebuie sa inteleaga ca metoda Lamaze nu face ca nasterea sa fie mai putin dureroasa, insa ajuta foarte mult la intelegerea durerii si cum sa reactioneze cand sunt in travaliu.

Filosofia metodei Lamaze este contrara interventiilor medicale ce nu sunt necesare, iar prin aceste cursuri ce constituie metoda Lamaze, atat viitoarele mamici cat si partenerii lor pot invata foarte multe despre medicatie si care sunt efectele acesteia asupra copiiilor si mamei.

Care este perioada propice pentru inscriere?

Femeile se pot inscrie la cursurile de Lamaze in saptamana a 28-a de sarcina, si acestea se intind pe o perioada de 6 saptamani, si se fac de obicei sub forma a doua sedinte pe saptamana,a cate doua ore fiecare.

Ce implica cursurile Lamaze?

Cursurile te ajuta sa intelegi mult mai bine care este scopul interventiilor medicului din timpul travaliului si cum poti preveni aceste interventii. Cursurile sunt foarte interactive si se bazeaza pe invatarea cu ajutorul imaginilor, jocurilor sau filmuletelor. In cadrul acestor cursuri, vei putea invata tehnici de respiratie controlata pentru travaliu, dar si unele tehnici de relaxare pentru a te ajuta sa treci peste durerile nasterii. Cursul este foarte util si pentru partenerul tau, deoarece va putea invata cum sa te sustina in timpul nasterii, in special in timpul travaliului.

Potrivit celor ce au urmat acest curs, aici se pot intelege schimbarile aferente ultimei perioade de sarcina si sa recunoasca semnele de dinaintea travaliului. Deasemeni, participantii pot vorbi intre ei si sa-si relateze experientele pentru a gestiona mai bine perioada sarcinii.

Se poate inscrie oricine la acest curs?

Aceste cursuri se adreseaza tuturor viitoarelor mamici, deoarece le furnizeaza acestora informatii, cunoastere si incredere, pentru a duce la bun sfarsit o sarcina. Cu ajutorul metodei Lamaze, gravidele pot invata sa faca fata cu brio oricarei situatii, iar profesorul isi adapteaza cursul in functie de participante.

Pentru ca acest curs sa fie unul benefic pentru o viitoare mamica, aceasta trebuie sa stie ca metoda Lamaze nu reduce durerile nasterii, ci reprezinta un aport puternic la increderea sa pentru a putea naste mult mai usor.

Cat dureaza acest curs si care este costul ?

Cursul dureaza cel putin 12 ore, iar fiecare profesor atestat cu certificat Lamaze isi desfasoara activitatea de curs in functie de necesitatile familiilor cu care lucreaza pe toata perioada cursului.

Un asemenea curs costa aproximativ 450 lei, insa pretul poate varia in functie de instructor si de metodele sale de predare. Astfel, informatii mai multe in ceea ce priveste durata, numarul participantilor si costul, se pot afla in special de la un educator personal.