Vreau un interviu

Sunt tanara absolventa, licentiata in economie-contabilitate si caut loc de munca. Acum 3-4 saptamani am fost la cateva interviuri pentru un post in domeniu. Pentru cele care erau in domeniu nu eram destul de buna din cauza lipsei experientei, iar in celelalte domenii din lipsa cunostintelor din aria respectiva.

Oricum o dai tot nu e bine. Asa ca imi caut un loc de munca. Facand analogie cu reclama de la televizor, ar trebui oare sa-l sun pe varu' sa ma ajute? Nu. Ar trebui sa-i scuip in ochi pe toti cei care nu vor sa ma ajute, pe cei din domeniu care nu vor sa ma angajeze. In loc sa-si formeze personal tanar si optimist, prefera sa angajeze babe obosite si plictisite. Si ce daca ele stiu? Si eu vreau sa invat. Am toata viata inainte si nimeni nu ma incurajeaza. Am atatea planuri si concedii de facut dar nimeni nu ma plateste. Parintii si prietenii sunt alaturi de mine dar nu-mi dau nici salariu, nici satisfactie profesionala.

Deci pe scurt, caut loc de munca decent in domeniu. Stiu ca pot si de aceea ma oftic. Sunt capabila si vreau. Poate la urmatorul interviu in loc sa ma intrebe ei tot felul de clisee, gen calitati si defecte le spun ca sunt tanara, cu potential si pofta de munca, dornica sa invete si ca desi nu sunt cea mai buna, pot deveni intr-un timp foarte scurt.  In loc sa aleaga ei dintre mai multi sa fie nevoiti sa fiu aleasa de catre mai multi si sa se certe cu mine. Ce bine ar fi. Revin cu urmatorul interviu si cu primul loc de munca atat din domeniu cat si auxiliar.