Ce inseamna ALL-INCLUSIVE?

O vacanta all-inclusive, cel mai frecvent oferita de statiunile si liniile de croaziera, inseamna ca vei plati pentru intreaga vacanta un pret care include totul. Facilitatile incluse in pretul all-inclusive sunt: camera, mancare, bauturi, divertisment, unele activitati si in unele cazuri, bacsisul. Cu toate acestea, inainte de a rezerva un concediu all-inclusive, este important sa afli exact ceea ce este inclus. Unele vacante all-inclusive din statiuni, de exemplu, acopera toate tipurile de bauturi, in timp ce altele nu pot include bauturile alcoolice. In plus, pachetele de vacanta all inclusive in unele statiuni au si planuri de all-inclusive. Acestea, oferite de obicei de catre statiuni si hoteluri, includ taxe, mese si bauturi la pretul unei camere de hotel. Altele pot include si alte activitati.

La ce sa te astepti?

Vacantele all-inclusive sunt de multe ori o alegere populara pentru calatoriile cu un buget restrans, dar si pentru cei care au nevoi specifice. Unele statiuni ofera pachete pentru familii, in timp ce altele se axeaza pe segmentul tanar si dornic de distractie.

Codul vestimentar in cele mai multe statiuni este casual, astfel incat sa poti lua cu tine haine confortabile. Cu toate acestea, unele statiuni sunt dotate cu restaurante si activitati sofisticate, ceea ce presupune o vestimentatie aparte.

In timp ce principalele facilitati sunt in general acoperite de o vacanta all-inclusive, va trebui sa platesti pe langa costurile de la hotel si biletele de avion (inclusiv transportul de la si pana la aeroport) sau combustibilul pana la locatie. In plus, asigura-te ca ti-ai schimbat banii conform monedei universale din acea tara iar cartile de credit si cecurile sa fie utilizabile.

Pentru a gasi cele mai bune pachete pentru vacante all-inclusive, contacteaza statiunea sau linia de croaziera in mod direct, ori foloseste una dintre multele resurse de turism online. Unele companii aeriene ofera si ele pachete pentru vacante all-inclusive, lasand calatorilor numeroase optiuni pentru a gasi un pachet la un pret bun.