Cele mai cumparate produse de pe site-urile de anunturi gratuite

Potrivit statisticilor, la fiecare 10 secunde cate un roman face cumparaturi online. Explozia tehnologica si dezvoltarea internetului sunt principalii factori pentru care site-urile de cumparaturi online si cele de anunturi online gratuite sunt in continua expansiune.

Motivele pentru care romanii apeleaza la aceasta modalitate de cumparaturi este pentru ca de cele mai multe ori produsele gasite pe site-uri de anunturi online sunt mai iefitine decat in magazine, cumparaturile pot fi facute in comoditatea propriului camin, procesul de cumparare este simplu si timpul de preluare al comenzii este relativ scurt.

Din cifrele prezentate de cele mai mari site-uri de anunturi online gratuite din Romania s-a identificat un top al celor mai cumparate produse in mediul online romanesc. Romanii au incredere sa cumpere de pe site-uri de anunturi gratuite produse electronice cum ar fi: laptopuri, telefoane mobile, tablete, aparate si accesorii foto-video. Imediat dupa produsele electronice, in topul celor mai vandute produse online se gasesc articolele de imbracaminte si incaltaminte. Inca un loc in acelasi top este ocupat de produsele de lux, cum ar fi ceasurile de marca sau bijuteriile. In categoria bijuteriilor sunt incadrate inelele cu diamant, inelele de logodna sau fel si fel de accesorii. Categoria auto-moto este o categorie in plina ascensiune in domeniul cumparaturilor online. Aceasta categorie cuprinde: autovehicule, piese auto, scutere, autoutilitare si multe altele. Si parfumurile si cosmeticele se vand destul de bine prin intermediul site-urilor de anunturi gratuite. Cartile, obiectele de casa si gradina sau jocurile video si muzica se claseaza in coada topului celor mai vandute produse in mediul online romanesc. 

Este util de mentionat ca orice produs cumparat de pe portaluri de anunturi online poate fi returnat si banii vor fi restituiti daca produsul nu corespunde specificatiilor oferite initial sau este avariat. Aceasta este o norma adoptata la nivel european si trebuie respectata de toti comerciantii din mediul online.