Comunicarea in scris pe net e istorie: aplicatia de schimb de emoticoane e aici

Inchipuiti-va ca discutati cu cineva pe Yahoo Messenger si sunteti obosit si va e greu sa mai tastati, va incurcati in litere, in idei formulate coerent. Ati da orice sa puteti rezolva o conversatie pacatoasa la o ora inaintata din noapte numai prin trimiterea de emoticoane ciudatele. Emojili va ajuta sa faceti asa ceva intr-o maniera foarte usoara. Cand au aparut prima data, emoticoanele erau niste adjuvante ale unei conversatii in scrie pe Messenger, exprimand diverse stari de spirit, actiuni, fel de fel de „prosteli”-erau insotite si de sunete.

Prin aplicatia Emojili, care poate fi integrata in orice alta aplicatie de comunicare instant, se pot folosi emoticoanele intr-o maniera foarte inteligenta, insa folosirea doar a emoticoanelor e posibila doar cand utilizati aplicatia in sine-disponibila cel mai probabil prin august 2014. Se pare ca designerii si IT-istii din spatele Emojili s-au inspirat din alta aplicatie foarte la moda acum, Yo, care te lasa sa trimiti un simplu mesaj format din doua litere „Yo”. Dezvoltarea ei este inca in faza de inceput, dar creatorii sunt siguri ca vor putea dezvolta si alte functionalitati interesante pe masura ce feed-back-ul de la useri va fi primit si procesat. Gandindu-ne la utilitatea unei astfel de aplicatii, pe care, sincer, nu prea o vad, ea este controversata.

Daca unii sunt de parere ca aplicatia nu te ajuta cu nimic si te „angreneaza” intr-un joc tampesc, de copii de doi ani, altii o vad ca pe un pas important in evolutia comunicarii instant care tinde spre utilizarea excesiva a prescurtarilor, limitarea la maximum a cantitatii de informatii care circula intre utilizatori si simplificarea proceselor de transmitere a fluxurilor de informatii care circula intre aplicatii, via un anumit server. Emojili ar putea fi totusi utila celor care nu prea le au cu scrisul si cu alfabetizarea, acestia putand trimite mai usor niste idei pe care nu sunt in stare sa le exprime in scris si sustinand astfel o conversatie reala, rudimentara.