Puffere cu serpentina de calitate

Centrala termica pare ca nu isi mai face treaba ca inainte? Vrei sa ai apa calda mai repede la robinet si sa fie cald in casa mai repede si mai usor? Atunci ai nevoie de un puffer pentru instalatia ta termica. Pufferul nu e altceva decat un rezervor unde se acumuleaza apa calda care vine de la centrala. Agentul termic se elibereaza treptat si sporeste confortul din locuinta. De aici si reducerea de combustibil si autonomia crescuta, dar si reducerea de noxe emanate in aerul din incapere. De asemenea, cazanele vor rezista mai bine si mai mult spre deosebire de instalatiile de incalzire fara puffer montat.

In general, puferrele sunt din otel inoxidabil, au vopsea anticoroziva si sunt dotate sau cu serpentine. Multe puffere cu serpentina se racordeaza si la instalatii solare de incalzire, asa ca volumul trebuie calculat cu mare atentie-de obicei, sunt 1000 de litri la 24 kwh. Pentru sporirea eficientei unor puffere cu serpentina se poate cumpara izolatie termica din poliuretan. Functionarea acestor puffere cu serpentina nu e deloc complicata. Sa zicem ca dupa vreo doua ore de functionare, temperatura din casa e numai buna pentru dvs. La o centrala termica pe lemne cu gazeificare, sistemul va incetini arderea prin oprirea ventilatorului. Focul nu mai arde, dar lemnele mocnesc si caldura se duce toata pe cosul de fum. Daca insa avem montate puffere cu serpentina, caldura ramane in puffer, apa se incalzeste, iar cand se raceste in camere centrala va prelua apa gata incalzita din puffer.

Pentru acest tip de centrale, volumul pufferului trebuie sa corespunda formulei 1kw-10-25 litri apa in puffer. Pe shop-einstal.ro gasiti atat puffere cu serpentina, cu doua serpentine dar si fara serpentina. Pufferele cu doua serpentine sunt folosite pentru apa calda menajera, produsa instant-ele se conecteaza obligatoriu in serie cu tevi izolate. Nu ezitati sa intrebati specialistii de la shop einstal daca aveti neclaritati inainte de achizitionarea pufferelor.