Faci sport? Cum iti alegi incaltamintea?

Alergatul si mersul pe jos sunt printre cele mai naturale forme de exercitiu din viata noastra. Asadar, este important sa alegem un echipament adecvat, care sa ofere un efect maxim de fiecare data cand le practicam. Cu inovatii tot mai inedite, marii designeri de incaltari sportive s-au intrecut in crearea de echipamente pentru fiecare activitate in parte, astfel incat sa putem beneficia de cea mai inalta tehnologie in timpul exercitiilor fizice. Prin urmare, este important sa stim cum sa alegem incaltaminte de calitate, in functie de fiecare activitate sportiva pe care o practicam.

Alegand gresit un tip de incaltaminte sport, este foarte probabil ca, in timp, sa ai nevoie de ingrijiri medicale si ratezi momente importante din viata ta. In timp ce majoritatea magazinelor de specialitate dispun de personal cu vaste cunostinte pentru a te ghida, este la fel de important si pentru tine sa ai cateva cunostinte de baza cu privire la picioarele tale si la nevoile lor specifice. Asadar, iata cateva sfaturi de care sa tii cont inainte de a cumpara o incaltaminte sport noua: Nu folosi aceeasi incaltaminte pentru mai multe activitati. Pantofii sport pentru mers sunt mai rigizi; pantofii sport pentru alergat sunt mai flexibili, cu amortizare suplimentara, pentru un impact mai mare. Daca vei face ambele activitati, cumpara cate o pereche pentru fiecare. Cunoaste-ti piciorul. Sigur, cu totii avem cate 10 degete la picioare, dar dincolo de asta, picioarele “vin” intr-o varietate de forme si cunoasterea ciudateniilor picioarelor noastre este esentiala pentru selectarea unei perechi potrivite de pantofi.

Cele mai importante branduri ofera acum un model pentru a se potrivi cu fiecare tip de picior in parte. Masoara-ti piciorul frecvent. Este un mit faptul ca dimensiunea piciorului nu se schimba la adulti. Ea se schimba pe masura ce imbatranim, deci trebuie sa ne masuram picioarele de doua ori pe an. Dimensiunile, de asemenea, variaza intre marci si in functie de anumite perioade ale zilei. Picioarele se umfla pe parcursul zilei si se extind in timp ce alergam sau mergem pe jos, deci pantofii sport trebuie sa se potriveasca picioarelor tale atunci cand ii incalti. Mai scump nu inseamna neaparat mai bun.

Este gresit sa gandesti ca o pereche de pantofi sport barbati ieftini nu va fi la fel de bun ca unul mai scump. Ceea ce platesti este de fapt brandul si imaginea pe care si-a creat-o compania dupa ce incaltarile lor au fost purtate de vreo celebritate. Asta nu inseamna ca este mai bine pentru picioarele tale.