Eliminarea mirosurilor din casa cu purificatoarele de aer si filtrele adecvate

Scoaterea mirosurilor neplacute de pisica sau de caine din casa poate fi dificil, deoarece aceste mirosuri provin din surse diferite si sunt compuse din variate elemente care il cauzeaza. Cel mai adesea, mirosurile se formeaza ca urmare a urinei sau materiilor fecale, cutiilor de gunoi si glandelor care le secreta pentru ca animalele (in special pisicile) sa isi marcheze teritoriul. A scapa de toate micile bucati de piele sau firele de par si par este important, de asemenea, pentru ca toate acestea au uleiuri pe ele, care pot contribui la mirosuri persistente dupa ce se amesteca cu praful de casa si intra in circulatie prin instalatia de aer conditionat.

Impreuna cu curatarea periodica, daca se cumpara un purificator de aer pentru camera cu tipul de filtre recomandat, se pot elimina peste 99% dintre acesti poluanti si mirosurile care vin cu ei. Daca unitatea are un filtru de calitate, acesta ar trebui sa elimine aproape toate particulele destul de bine. In cazul in care aceasta devine o sarcina dificila, se poate apela la filtrele de carbon. Evident, filtrul de aer trebuie sa aiba un miez de carbon activ, dar tipul sau conteaza. In primul rand, aparatul cumparat pentru mirosurile produse de animalele de companie trebuie sa aiba mai multe grame de carbon granular de calitate, care sa nu fie zdrobit si nu aiba o foaie de spuma subtire. Carbonul devine saturat si se opreste din lucru in acel moment, asa ca, daca nu este mult carbon in filtru, o sa se uzeze mult mai repede si nu va mai elimina mirosurile. Apoi, se verifica impreuna cu distribuitorul sau producatorul pentru a vedea daca amestecul de carbon care se foloseste este bun pentru eliminarea amoniacului si a dioxidului de carbon. Acestea sunt cele doua elemente cel mai frecvente gasite in urina, cutii de gunoi, etc care cauzeaza majoritatea mirosurilor neplacute si, in cazul in care carbonul nu este potrivit pentru eliminarea acestora, nu isi va face treaba foarte bine.

Ionii negativi sunt, de asemenea, de ajutor in a elimina mirosurile neplacute din casa, deoarece acestea ajuta la dezintegrarea poluantilor chimici in aer, facand carbonul (si filtrele) sa lucreze mai eficient. Brandurile cunoscute de purificatori produc unele dintre cele mai bune aparate de curatare a aerului si sunt de nepretuit pentru eliminarea si controlul mirosurilor cauzate de animalele de companie. De asemenea, se va tine cont de faptul ca va trebui ca filtrul de aer sa poata acoperi spatiul adecvat, cumpararea unui purificator de aer care acopera numai 100 de metri patrati, la viteza maxima, de exemplu, va fi utila, insa cand ne vom reintoarce in casa este probabil ca vom simti mirosurile din nou. Cumpararea unei unitati care acopera 500 de metri patrati sau mai mult, cu toate acestea, va permite sa se ruleze aparatul la o viteza mai mica (mai linistit) si va avea suficienta putere pentru a acoperi mai multe camere cu un aer mai curat si aceasta optiune este, de obicei, mult mai rentabila decat sa se cumpere o mica unitate pentru mai multe camere. In cele din urma, in cazul in care exista mai multe animale de companie, va trebui, probabil, sa se inlocuiasca filtrele de mai multe ori sau mai devreme.

Animalele de companie multiple pot crea mai multe probleme cu firele de par, secretii, piele si alte surse de miros si aceasta inseamna ca filtrul de carbon va deveni, probabil, saturat mai devreme. Deci, atunci cand incepe sa se observe ca filtrul de aer nu scoate mirosurile, nici bine si nici pentru mai mult timp, este, probabil, cazul, cel putin sa se schimbe partea de carbon.