Partea urata a Social Networkingului

Exista o nevoie imediata de a face tinerii sa inteleaga gravitatea consecintelor folosirii unui limbaj neadecvat pe SNSS. A abuza si urmari pe cineva este o fapta ilegala. Cand cineva este gasit vinovat de folosirea unui limbaj abuziv fata de o persoana on-line, atunci el sau ea poate fi urmarit penal in conformitate cu legislatia criminalitatii cibernetice in vigoare. Mai multe incidente au avut loc in multe tari atunci cand utilizatori au fost dati in judecata pentru ca au incarcat imagini nepotrivite cu prietenii lor de sex feminin pe SNSS. In cele mai multe cazuri, cauza din spatele acestui comportament este gelozia si dusmania fata de victima. Multi tineri utilizeaza site-uri de dating pentru schimbul de fotografii si detalii personale, care in schimb ar putea duce la situatii jenante in viitor.

In timpul unor anchete facute de multe ziare nationale, a iesit la iveala ca unele prostituate si agentii de sex folosesc instrumente ca social networkingul pentru a atrage noi clienti. Elevii sunt vulnerabili in a cadea in capcana lor si pot deveni cu usurinta victimele unui abuz sexual si hartuire. Astfel de incidente pot lasa victima traumatizata emotional pentru multi ani.

Interferenta parintilor in lumea virtuala a adolescentilor ii pot impiedica in a se  ralia la activitatile cibernetice gresite. O discutie deschisa cu privire la problemele de siguranta si de securitate ale SNSS s-ar putea dovedi utila. Retelele sociale au adus un decalaj intre copii si parintii lor. Petrecerea timpului de calitate cu familia ar putea ajuta la reducerea decalajului digital in crestere intre copii si parinti.