Tipuri de camere supraveghere

Camerele de supraveghere sunt de mai multe tipuri, iar atunci cand vrei sa iti alegi un sistem de securitate trebuie sa iei in seama mai multi factori. Desigur clientii au in general anumite preferinte pentru diverse firme, insa in cele din urma majoritatea producatorilor au cam aceleasi standarde. Atunci cand alegem dintre mai multe tipuri de camere supraveghere de la sdsmag trebuie sa tinem seama in primul rand de necesitatile noastre. Fiecare camera, in functie de formatul sau, are avantaje si dezavantaje, desi acestea sunt minore, pentru unii poate lipsite de importanta. Camerele sunt in general cunoscute dupa trei forme si anume: dome, mini si format in carcasa cu infrarosu inclus.

Camerele dome sunt utilizate in special in spatii mici, inchise, avand in vedere ca ele sunt mai discrete. Au o carcasa mai finuta, ceea ce le face de preferat pentru locurile acoperite deci suprafete nu tocmai mari. Ele pot fi utilizate si in spatii mari, de exterior, insa numai in cazul in care sunt proiectete pentru asa ceva.

Camerele mini sunt cunoscute si sub numele de camere ascunse. Aceste sisteme de supraveghere pot fi implementate in spatele unor obiecte lasate cu vizor pentru observare, drept urmare pot fi si foarte bine camuflate. Acest tip de camere nu prezinta carcasa, ceea ce le face usor de manevrat in orice scop.

Al treilea tip de camere supraveghere este cel cu carcasa si infrarosu inclus. Acestea sunt special proiectate pentru exterior, ele sunt impunatoare si pot fi foarte usor manevrate. Datorita faptului ca sunt vizibile reprezinta si flexibilitate in utilizare si instalare. De regula acest format are o distanta maxima egala cu infrarosul mai mare. Camerele cu carcasa si infrarosu inclus pot fi ulizate pentru spatii foarte intinse, tinand seama si de rezolutia pe care acestea o au. Cu cat o camera de supraveghere are mai multe linii TV cu atat va reda mai bine imaginea, oferindu-i o calitate superioara.