ReCell, un nou tip de tratament vitiligo da speranta bolnavilor de aceasta afectiune

Pe Pamant exista o multi de boli autoimune care ne afecteaza mai mult sau mai putin. Printre cele mai raspandite boli cu baza autoimuna, dobandite, se afla vitiligo.

Vitiligo este usor de depistat pentru ca se manifesta prin depigmentarea unor zone din diferite parti ale corpului, mai precis a stratului de suprafata. Depigmentarea se produce la nivelul ochilor, gurii, mainilor, organelor de reproducere sau zona inghinala, iar tratament exista. Boala in sine nu are efecte atat de grave asupra pielii, se poate trai cu ea, nu e foarte periculoasa, dar distruge psihic persoana care are parte de ea pentru ca strica complet tot ce tine de estetica pielii.

Pentru cei care nu au reusit inca sa scape de vitiligo prin niciun fel de tratament, Clinica Hebra Dermatologie a investit intr-un aparat special pentru tratament vitiligo numit ReCell. Tratamentul consta intr-un transplant autolog de melanocite.

Ineditul tratament de la Clinica Hebra Dermatologie tine de utilizarea celulelor pacientului pentru a scapa de vitiligo sau de acnee, cicatrici aparute in urma arsurilor severe. Ele sunt „relocate” in urma prelevarii in zonele afectate de vitiligo. Nu exista efecte secundare, prelevarea se face prin biopsie controlata. Celulele care produc pigment, adica melanocitele, vor ajuta pielea afectata de vitiligo sa isi recapete culoarea si sa se refaca.

Este nevoie de timp ca sa se repopuleze zona afectata si sa refaca pigmentul pielii... rezultatele se vad incepand cu 6 saptamani pana la 6-9 luni. Chiar daca rezultatele nu se vad imediat, interventia va actiona in primul rand asupra psihicului pacientului ajutandu-l sa scape de complexe si sa-si recapete increderea in sine.