Full-time sau part-time? Avantajele si dezavantajele unui astfel de loc de munca Timisoara

Cand esti tanar si plin de energie iti doresti sa lucrezi cat mai mult si sa faci cat mai multi bani. Corect? Depinde insa foarte mult si ce fel de loc de munca Timisoara iti alegi si cat timp ii aloci acestuia. Daca nu vrei sa cazi in capcana unui job full-time sau a unuia part-time ar fi bine sa analizezi cu atentie avantajele si dezvantajele unui loc de munca Timisoara full-time sau part-time. Locurile de munca full-time sunt bune pentru cei care isi doresc stabilitate, siguranta zilei de maine intr-o companie, un salariu fix, fara sa existe dependenta de comisioane sau alte forme de plata foarte „volatile”.

Un full-time inseamna si contract de munca, munca in legalitate si nu la negru, beneficii la discretie oferite de angajator, asigurarea de sanatate, concedii, prime, bonusuri. De asemenea, programul e fix, faci cam acelasi lucru zi de zi, timp de opt ore, insa timpul liber e foarte scurt sau inexistent. Pe de alta parte, un loc de munca Timisoara full-time inseamna si mai mult stres, mai putin timp petrecut cu familia, sarcini zilnice, nervi, prea multa oboseala, ajuns acasa epuizat dupa o zi plina de situatii si rapoarte. De cealalta parte, un job part-time iti ofera ceva flexibilitate, dar nu prea mare. Poti sa faci si altceva pe langa jobul part-time, programul ti-e flexibil, chiar il poti face singur, faci lucruri diferite zi de zi, nu te plictisesti, esti mai odihnit, poti sa-ti creezi relatii in ce domenii te inteseaza sa prosperi si sa te lansezi, pasiunile pot sa fie cele mai profitabile joburi. Se poate lcura si de acasa, instabilitatea joburilor part-time este mare, banii nu sunt mereu foarte multi si nici stabilitatea financiara nu e stralucita. Sanatatea si somajul sunt platite din buzunar, la fel si alte tipuri de taxe solicitate de stat pentru cei cu profesii liberale. Un job full-time are alocate minim 40 de ore pe saptamana, dar se poate ajunge si la 60-70 de ore pe saptamana daca se apeleaza la program prelungit ca regula, iar un job part-time presupune alocarea a minim 20-30 de ore pe saptamana, ceea ce e mult mai lejer si mai putina bataie de cap.

Alte aspecte ce trebuie stiute in legatura cu joburile part-time si full-time sunt: primii dati afara din companie la restructurari sunt angajatii part-time, relatia cu angajatorul e superficiala, nu se tine cont de parerea lor. Nici vechimea nu garanteaza beneficii in plus daca e vorba de un angajat part-time.