Detasarea angajatilor intr-un stat membru al UE

Ce anume trebuie sa facem atunci cand dorim un formularul A1 ca firma sau ca persoana fizica autorizata? Ce ne trebuie sa avem la dosar in special daca este prima data cand solicitam acest formular? Intrebarile sunt desigur pertinente mai ales daca vin din partea persoanelor care nu au mai solicitat pana acum un astfel de formular si nu sunt familiarizate nici macar cu formularul E 101, care de altfel era un fel de formular A1 insa cu mai putine reglementari si cu mult mai putine restrictii.

In ciuda legilor date insa firmele angajatoare care doresc sa detaseze angajati intr-un stat membru al Uniunii Europene nu trebuie sa se sperie si in nici un caz sa gandeasca la metode ilicite de obtinere a documentelor. Formularul A1 este ceva mai strict, insa pentru cei care detin toate actele necesare este floare la ureche, asa cum am fi putut apune si despre obtinerea formularului E 101. Exista si anumite exceptii pe care legea le prevede si anume faptul ca daca un muncitor ce urmeaza sa fie detasat pe teritoriul unui alt stat care este membru al Uniunii Europene, iar detasarea are loc pentru o perioada mai mica de opt zile atunci nu mai este nevoie de solicitarea si nici de obtinerea unui formular A1 sau a unui formular E101, o alta exceptie ar fi si persoanele care poseda deja un formular A1 insa de aceasta data unul portabil, si muncitorii transfortalieri fac exceptie de la aceasta regula cat si muncitorii care sunt implicati in montajul unor piese sau a unor utilaje si alte activitati de acest tip – cu conditia ca perioada de montaj  sau de lucru sa nu fie mai mare de opt zile.

Desigur ca oamenii vor incerca mereu noi cai de a pacali sistemul, insa de aceasta data toti coeficientii problemei sunt reali si intransigenti.