Oameni celebri despre care nu ai stiut ca sunt inventatori… (I)

Michael Jackson a invetat… pantofii antigravitatie. Pe cand filma clipul pentru „Smooth Criminal”, Michael Jackson a inventat o modalitate de a invinge gravitatia si a crea iluzii cat mai credibile. Ideea era destul de simpla: incaltamintea avea un toc special cu o curelusa care sustinea glezna si se fixeaza pe un punct anume de pe scena, permitand miscari imposibile.
Howard Hughes a inventat… „corsetul” de la sutien. In timpul filmarilor pentru The Outlaw (1941), enervat ca operatorii nu au prins asa cum trebuie sanii actritei din rolul principal, Hughes a pus la punct un sistem special la sutien gen corset care sa-i puna in evidenta frumosii „pepenasi”.
Abraham Lincoln a inventat… un sistem care sa permita vaselor sa treaca de zonele cu nisip din abundenta. Cunoscut pentru implicarea sa in Razboiul Civil si mandatul de presedinte SUA, Lincoln a pus la punct un sistem revolutionar de „rezervoare elastice” care se umflau si ridicau vasul deasupra apei in zonele unde navigatia era imposibila.
Zeppo Marx (unul din fratii Marx) a inventat… un instrument de monitorizare a ritmului cardiac si unul de alerta cand acesta nu se afla in parametri. Prezentat sub forma unui ceas, instrumentul de monitorizare alerta sonor posesorul cand ritmul cardiac o lua „la trap”.
Marlon Brando a inventat… papucii de piscina (asa numitele „labe” folosite la inot pentru a creste frecarea) si instrumentul automat care imita conga.
Desi Arnaz, impreuna cu sotia, Lucille Balle, a inventat… reluarea. Transmiterea unei emisiuni tv in anii 1950 era foarte greu de realizat. Prima data, emisiunea „se tragea” live pe Coasta de Est, salvata pe un cinescop, apoi redifuzat pe Coasta de Vest. Cinescopul reda foarte prost imaginile captate si cu timpul se strica. Majoritatea productiilor se faceau in New York, dar cei doi au refuzat sa paraseasca Hollywood-ul si au insistat sa traga show-ul  I Love Lucy pe Coasta de Vest. Asa ca s-a ajuns la producerea show-ului direct pe pelicula si la renuntarea la cinescop.