Copiii - gazdele viermisorilor

Viermisorii sunt cei mai neplacuti locatari care se gasesc cel mai des la copii. Acestia sunt mai predispusi la copii, atunci cand ei frecventeaza gradinita sau scoala, merg in excursii sau tabere. Una dintre cause poate fi ca pentru cei mici este un chin spalatul pe maini, iar dulcurile le sunt cei mai buni prieteni. Asa apar si viermisorii.
Precum remediile, viermisorii sunt si ei de mai multe tipuri. Parazitii intestinali, tenia sau limbricii, giardia sau organisme microscopice sunt cateva tipuri de viermisori.

Atunci cand observam o pofta de dulce mai mare decat cea normala si cand apar durerile de burtica ar trebui sa ne dea un semnal de alarma. In acel moment ne putem da seama ca viermisorii si-au gasit casa in organismul copilasilor nostri si trebuie sa incepem sa luam masuri.

Usturoiul este cel mai cunoscut remediu pentru aceste probleme, insa nu se exclud nici semintele de dovleac neprajite, infuzia din frunze de afin si salate care sa contina ceapa, usturoi si dovlecel. Toate aceste remedii trebuie aplicate intregii familii, deoarece vermisorii se raspandesc foarte rapid.