Parasirea tarii cu masina inchiriata

Atunci cand motivul pentru care se doreste inchirierea unei masini de la una dintre firmele de rent a car din Romania este o deplasare in afara teritoriului tarii, este bine ca acesta sa fie punctul de pornire in discutia cu firma de inchirieri. Asa cum in Bucuresti exista firme de inchirieri auto care permit deplasarea in afara tarii cu masini din flota proprie, exista si firme de rent a car ce nu permit parasirea tarii. Acesta este si motivul pentru care fie va trebui sa faceti un research online dupa firme care permit si deplasari internationale, fie daca aveti o companie preferata, asa cum este rentbucuresti.ro, sa porniti discutia cu aceasta de la intrebarea cea mai importanta.

In cazul in care va intereseaza o iesire in afara tarii cu o masina de inchiriat dar nu stiti ce implica acest lucru, la ce costuri ar trebui sa va asteptati si la ce conditii, iata mai jos care sunt conditiile in general valabile pentru firmele care fac si astfel de inchirieri.

Conditiile referitoare la sofer si la permisul de conducere al acestuia sunt cele valabile si pentru inchirierile interne. Ceea ce inseamna ca soferul va trebui sa aiba un act de identitate (buletin sau pasaport valabile), sa aiba permis de conducere de cel putin un an (desi exista si firme care ridica acest prag la 2, 3 sau 5 ani), si sa aiba o varsta minima de 21 de ani (desi exista si praguri mai ridicate).

Pentru parasirea propriu-zisa a teritoriului tarii aceasta intentie va trebui mentionata in contractul de inchiriere incheiat cu firma de rent a car. De asemenea, firma va fi cea care va trebui sa furnizeze celui care inchiriaza masina o serie de asigurari si imputerniciri necesare. E drept ca in fapt la vama nimeni nu cere imputernicire sau procura din partea proprietarului masinii, ci se verifica doar permisul de conducere valabil, talonul masinii si asigurarea, insa companiile de inchirieri isi iau astfel de masuri de precautie, incat contractul sa se desfasoare fara probleme.