Gradina din apartament

Nu multi dintre pasionatii de flori si gradinarit au sansa de a sta la curte sau macar de a avea o terasa cu dimensiuni suficiente sa isi planteze adoratele varietati de plante. Astfel, cei mai multi dintre acestia nu au incotro si recurg la varianta amenajarii unei gradini in apartament. Gradinile de apartament sau balcoanele pline de flori nu sunt deloc o noutate sau ceva deosebit pentru romani, care au fost dintotdeauna iubitori de plante, si mai mult decat atat in popor se credea odinioara ca o femeie care nu are flori la geamuri nu este o adevarata gospodina...

Cei care isi doresc o mini-gradina in propria casa dar nu au un balcon (cu atat mai putin o terasa) pe care sa il amenajeze, isi pot amenaja o „gradina” plantand flori de apartament in fata unei ferestre – cea mai luminoasa din casa - sau chiar pe pervazurile geamurilor. Daca apartamentul nu beneficiaza de o orientare buna si nu primeste destula lumina direct de la soare exista si posibilitatea de a amenaja o gradina intr-un loc din casa in care sa instalati becuri care ajuta la cresterea plantelor.

Un sfat pentru gradinile in apartament ar fi sa alegeti intotdeauna plante carora le merge bine in casa si care supravietuiesc si fara lumina multa in mod permanent. De asemenea, pentru ca in casa nu aveti loc foarte mult la dispozitie pentru jardiniere sau nu puteti muta mereu plantele din ghivece din ce in ce mai mari, ar fi bine sa va orientati catre plante ale caror radacini nu cresc foarte mult si care se adapteaza foarte bine in ghivece reduse ca dimensiuni. Acestea sunt ideale pentru decorarea apartamentelor.

Insa pentru o amenajare cat mai judicioasa a propriei gradini din apartament, sfaturile specialistilor de la officeflowers.ro va stau oricand la dispozitie, astfel incat sa va creati acasa propria gradina nu numai practica, ci si armonioasa din punct de vedere estetic.